Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ACHT VLAARDINGSE ZANGKOREN SAMEN OP DE PLANKEN

VLAARDINGEN- Acht Vlaardingse zangkoren staan binnenkort samen op de planken tijdens het Korenfestival Vlaardingen Vol-uit.

Het was een veelgehoord geluid sinds het openstellen van de deuren van de Stadsgehoorzaal voor de stad: een gezamenlijk zangevenementvan en voor Vlaardingse koren, waarin zij samen kunnen zingen en zich aan een breed publiek kunnen presenteren. Aanstaande zaterdag 12 oktober (20:15 uur) is het zover en staan acht Vlaardinse zangkoren van uiteenlopende signatuur samen op de planken tijdens het korenfestival Vlaardingen Vol-uit.

Een uniek evenement, waarbij de koren veel ervaren en beleven, van elkaar leren en met elkaar de verbinding aan kunnen gaan, dat was hetuitgangspunt van de Stadsgehoorzaal en kartrekkers van het project Jan Wilmer (dirigent van het Groot Vlaardings Koor) en Keimpe de Jong (muzikant, dirigent en componist). En hoe kun je dat nu beter doen door de koren niet hun gebruikelijke repertoire te latenzingen, maar juist uit hun comfort zone te halen door hen iets nieuws te laten doen. De deelnemende koren Natural Blend Quartet, Paulus koor, Kamerkoor Animato, The Messengers, LOS, ZMC Vlaardingen, Zangroep Ratatouille en het Vlaardings Musical Gezelschapvolgen dan ook de hele zaterdag workshops met thema’s als de smartlap, fashion & catwalk, vocal painting, jazz en improvisatie, choreografie, meezingsoap, gebarentaal en mimiek. Met als resultaat een avondvullende show die een weerspiegeling is van alle opgedaneervaringen en belevingen met “alle onverwachte, grappige en spannende uitkomsten van dien. Dus: veel, divers, luchtig en vrolijk”, aldus Keimpe de Jong.

En niet alleen de koren gaan deze zaterdag aan de bak, ook het publiek wordt (vooraf, tijdens, in de pauze én na afloop) voortdurend geprikkelden uitgenodigd om lekker mee te doen en goed

zichtbaar (en vooral hoorbaar!) aanwezig te zijn. Kortom, een bijzonder evenement waar je bij moet zijn!

Vlaardingen Vol-uit – Korenfestival
Zaterdag 12 oktober – 20:15 uur (deuren theater open 19:15 uur)
Toegangsprijs: € 10,00 (incl. consumptie) via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/vlaardingen-vol-uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *