WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ABRUPT EINDE VEER MAASSLUIS-ROZENBURG

MAASSLUIS- Blue Amigo heeft het faillissement aangevraagd voor het veer Maassluis-Rozenburg. Het vervoer over water is per direct beëindigd. Er zijn vanavond bussen ingezet om de gestrande reizigers naar de overkant te brengen.

Volgens Blue Amigo weigert de Provincie bij te springen om de verlieslatende veerverbinding in de vaart te houden. ‘Provincie Zuid-Holland houdt de uitvoerder van het Veer Maassluis- Rozenburg, haar reizigers, medewerkers en leveranciersmaandenlang aan het lijntje. Het doek is gevallen’, meldt Blue Amigo in een persbericht.

De Provincie beëindigt de samenwerking met Blue Amigo (AquaSwets B.V.) waardoor het mogelijk is om een noodvoorziening met een tijdelijke exploitant te organiseren. Dit proces is inmiddels gestart. De Provincie heeft met Damen al een partij gevonden die in principe bereid is het fiets/voetveer te continueren. Beide partijen zijn in gesprek om afspraken te maken over de noodvoorziening.

‘Blue Amigo is als exploitant en eigenaar van de veerponten verantwoordelijk voor de uitvoering van de veerdienst Maassluis-Rozenburg. In eerste instantie leek het vooral te gaan om een technisch probleem met de veerponten, wat op te lossen is met reparaties. Gaandeweg werd duidelijk dat Blue Amigo ook niet over de financiële middelen beschikte om de veerponten op een betrouwbare manier in de vaart te brengen én te houden’, zegt de Provincie.
Damen is voornemens om voor de veerverbinding Maassluis-Rozenburg gebruik te maken van de waterbus Aqua Runner (of een vergelijkbaar fiets-voetveer). Dit fiets/voetveer, met een capaciteit van 130 passagiers, kan meerdere malen per uur worden ingezet aan beide zijden. Hierdoor kunnen er meer fietsers en voetgangers worden vervoerd dan met het huidige fiets/voetveer de Otter. De verwachting is dat Damen deze nooddienst op korte termijn kan starten.

Het autoveer Maassluis-Rozenburg is al sinds 4 oktober 2022 uit de vaart. In de afgelopen maanden hebben Blue Amigo en de Provincie gesprekken gevoerd. Ondanks de inspanningen van beide partijen, stelt de Provincie dat het niet mogelijk was om tot een oplossing te komen, die voldoende zekerheid bood op een betrouwbare voortzetting van de veerdienst. Beëindiging van het contract met wederzijdse instemming is ook niet haalbaar gebleken.

Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht is bereid om haar fiets/voetveer in te zetten voor de komende dagen. Vanaf vrijdag 26 mei 06.00 tot 15.00 uur wordt er een fiets/voetveer ingezet; daarna zullen er bussen gaan rijden. Zaterdag 27 mei wordt er een fiets/voetveer ingezet tussen 06.00-09.00 uur en tussen 16.00 uur en 24.00 uur. De overige uren worden er bussen ingezet. Zondag 28 mei, maandag 29 mei en dinsdag 30 mei wordt er de hele dag een fiets/voetveer ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *