WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ABOUTALEB MAAKT VIDEO 2 UUR VOOR VOLGENDE EXPLOSIE ROTTERDAM

ROTTERDAM- Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) laat weten dat hij begrijpt dat de aanhoudende golf aan explosies in Rotterdam leidt tot bezorgdheid. De burgemeester, als eerst verantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid in de stad, voegt daaraan toe: ‘Ik wil u laten weten dat wij deze situatie zeer serieus nemen en er samen met politie en OM alles aan doen om de veiligheid in onze stad te waarborgen.’

In een videoboodschap, die door de gemeente wordt verspreidt, meldt Aboutaleb, naar eigen zeggen om 02.30 uur vanaf de Crooswijkseweg, dat het ‘gewoon en hele rustige nacht is.’ Precies 2 uur later wordt een enorme klap gehoord, tussen het Oostplein en de Schiedamseweg, vanaf de Witte de Withstraat. Opnieuw is een explosief afgegaan.

Aboutaleb: “We doen er nu echt werkelijk alles aan met voertuigen, fietsend, wandelend, staat hier de politie op de been. We zijn hen ongelofelijk dankbaar Ik hoop dat er zo snel mogelijk de rust zal wederkeren. Ook omdat afgelopen dagen een aantal aanhoudingen is verricht. Meer aanhoudingen nog zijn er te verwachten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *