Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AARDGASVERBOD: SCHIEDAM HOUDT ECHTE KOSTEN GEHEIM

SCHIEDAM- Het blijft onduidelijk hoe het minder ‘voorzichtige’ scenario eruit ziet voor huiseigenaren in Schiedam-Groenoord bij invoering van het aardgasverbod. Eigenwoningbezitters in Groenoord worden opgezadeld met tenminste een investering van 13.650 euro. Er wordt daarbij gerekend met het beste scenario. De PvdA verzoekt wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) inzage in de kosten van het minder ‘voorzichtige’ scenario.

De PvdA krijgt in elk geval te horen dat in het voorzichtige, behoedzame scenario nog geen rekening wordt gehouden met een extra energieheffing op aardgas.

Over de kostenstijging voor een individuele bewoner of huurder zijn ook onderzoekcijfers beschikbaar, maar deze zijn geheim. De, deels geheime, onderzoeksresultaten zullen alleen voor raadsleden bij de griffie ter inzage worden gelegd.

De OuderenPartij Schiedam (OPS) komt volgende week met een motie voor een onmiddellijk einde aan het project ‘Groenoord van gas los’.

Bewonersgroepen in Groenoord hebben zich ondertussen georganiseerd in het collectief ‘De Groenoord Belangen Groep ‘( GBG ). Meerdere Vve’s-, bewonersverenigingen en huurdersbelangenverenigingen zullen binnen het collectief, samen met het SOBO, optrekken tegen het plan om Groenoord en Nieuwland als eerste wijken van Schiedam voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “AARDGASVERBOD: SCHIEDAM HOUDT ECHTE KOSTEN GEHEIM

  1. Waarom moeten de kosten (aardgasloos) geheim blijven? Is het zo erg dat het voor de gewone burger niet uit te leggen is of is er iets anders aan de hand? De slechte resultaten van het warmtebedrijf? Het feit dat e.e.a. niet goedkoper, maar nog duurder wordt? Dat de gemeente ons gas niet zomaar af kan sluiten? De aanlegkosten hoger uitvallen dan gepland?
    De bereidheid om mee te innoveren steeds minder wordt? Allemaal suggestie zegt u?

    Ik hoor graag hoe het zit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *