WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AARDGASVERBOD SCHIEDAM-GROENOORD STOPT BIJ WEIGERING BEWONERS

SCHIEDAM- Het aardgasverbod in Schiedam-Groenoord kan door de bewoners zelf worden tegengehouden. Wanneer een hele straat weigert afstand te doen van hun aansluiting op het gasnet zal de gasleiding voor de betreffende straat blijven liggen. Dat staat in de businesscase (totale kosten voor Groenoord 120 miljoen euro) waarmee de wethouders Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) en Fahid Minhas (VVD) deze week op de proppen zijn gekomen.

Er wordt in de businesscase van uitgegaan dat aansluiting van alleen Woonplus-bezit niet realistisch is, omdat de wijk brede korting op de projectbijdrage mede afhangt van de gemeentelijke bijdragen (financieel en aansluiting eigen vastgoed). Als deze korting vervalt, stijgt de projectbijdrage zodanig dat de businesscase niet meer woonlastenneutraal is.

Veel zal dus afhangen van de eigenwoningbezitters in Groenoord. Ook zij ‘moeten’ aansluiten op het warmtenet van Eneco. Daarvoor moet dan wel een extra hypotheek worden afgesloten(rente 1,2 %) met een looptijd van 30 jaar. Bij galerijwoningen uit de periode 1965 gaat het om een investering van 14.848 euro per huishouden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “AARDGASVERBOD SCHIEDAM-GROENOORD STOPT BIJ WEIGERING BEWONERS

  1. Ik ben er bang voor dat deze bewoners middels bangmakerij over toekomstig veel hogere prijzen van het vaste net min of meer gepusht zullen worden naar de zin van de streepjespakkenbrigade. Kan er niet als eerste een prius/bakfietsenwijk van het gas af? Die bewoners hebben er tenslotte middels hun stemgedrag voor gezorgd dat deze onzin wordt doorgedrukt. Dat kan ik mij van de bewoners van Groenoord niet voorstellen. En dan te bedenken dat in onze buurlanden aardgas (goedkoop uit Nederland) wordt gepromoot als zeer schone energiebron.

  2. Een lening voor een ander type verwarming is al vreemd (geld lenen kost geld), maar een (extra) hypotheek voor dertig jaar is waanzin! Niemand kan overzien of het warmtenet een rendabele oplossing is en daarom kan het niet.
    Warmtenetten kunnen heel nuttig zijn, mits financieel goed onderbouwd, maar dat is hier niet het geval.
    Het “warmtebedrijf Rotterdam” (daar praten we over) heeft in al zijn jaren van bestaan alleen maar geld gekost;verkeerde beslissingen, te haastige besluiten zonder kennis van zaken enz. enz.
    Gemakshalve wordt verzwegen dat de gemeente Rotterdam bijna € 180.000.000 (180 miljoen u leest het goed) in het warmte bedrijf gestopt heeft en het einde is nog niet in zicht. Er is nog een contract per 1 januari 2021 waar warmte geleverd dient te worden aan een gemeente waarbij de leiding nog gelegd moet worden!
    Dit is vragen om moeilijkheden en daar mag Groenoord ( deels) voor opdraaien.

    Als laatste argument om geen voorstander te zijn van het warmtenet is dat het goedkopere energie is dan aardgas? Voorlopig is de aardgasprijs gekoppeld aan de alle warmtebronnen, dus goedkoper kan het nooit worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *