Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AARDGASVERBOD: HUISEIGENAREN VLAARDINGEN WACHT REKENING 40.000 EURO

VLAARDINGEN- Kan het gemeentebestuur van Vlaardingen garanderen dat het aanstaande aardgasverbod de inwoners geen cent gaat kosten? De fractie Boers (fB) legt die vraag voor aan het stadsbestuur nu de gemeente werkt aan plannen voor het opleggen van een aardgasverbod. FB: ‘Zo nee, welk bedrag schat u dan in dat er per huishouden moet worden betaald?’

Het Economische Instituut voor de Bouw (EIB) heeft becijferd dat het een gemiddelde investering vergt van 40.000 euro per woning om een huis van het gas te halen. Meer dan de helft van die investering is, volgens het EIB, niet terug te verdienen met besparingen op de energierekening en is dus onrendabel.

In Vlaardingen zijn inmiddels een stuur- en projectgroep opgericht met zogenaamde kernstakeholders (woningcorporaties, VvE’s en bedrijven) om het verplicht dichtdraaien van de gaskraan voor te bereiden. Ook is er een klankbordgroep voor partijen die op iets grotere afstand van het onderwerp staan.

De gemeente Vlaardingen moet binnenkort een Transitievisie Warmte (TVW) presenteren. Daarin beschrijft de gemeente hoeveel woningen en andere gebouwen, dus ook bedrijven, er voor 2030 van het aardgas moeten, welke wijken als eerste aan de beurt zijn en wanneer zij worden gedwongen.

Het Klimaatakkoord (1000 miljard euro voor heel misschien 0,00007 graden Celsius minder opwarming), dat is ondertekend namens alle gemeenten, bepaalt dat in gezamenlijkheid met maatschappelijke partners een TVW moet worden opgesteld. De TVW dient uiterlijk eind 2021 te zijn vastgesteld door de gemeenteraad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “AARDGASVERBOD: HUISEIGENAREN VLAARDINGEN WACHT REKENING 40.000 EURO

  1. Laat me raden, net als in Schiedam gaat de gemeente een wijk uitzoeken voor deze onzin waar zij zélf niet wonen. Ik denk dat Holy of Westwijk als eerste de sjaak is en dat de Hoflaan het laatste aan de beurt is. (Daar woinen te veel juristen).

    1. Het arme deel van de Holy want op de zogenaamde Goudkust bij de Meerpaal dus,daar wonen ook aardig wat mensjes met diepe zakken met geld die wel een top advocaat in kunnen huren. En vooral geen wijk waar een wethouder of ambtenaren wonen. Het zal wel een wijk met huurwoningen worden in de westwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *