Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AARDGASVERBOD: GEEN KEUS HUISEIGENAREN SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Er is geen enkele alternatieve oplossing voor handen wanneer aansluiting op het Warmtenet onbetaalbaar blijkt voor particuliere woningeigenaren in Schiedam-Groenoord. Dat krijgt de fractie van de CU-SGP te horen in antwoord op vragen naar de gevolgen van het dreigende aardgasverbod en de onderhandelingen met ENECO (eigenaar van het restwarmtenet). Verhuurder Woonplus wil op het net van ENECO al hun woningen in Groenoord aansluiten. Huiseigenaren moeten hiervoor een extra lening afsluiten van 15.600 euro.

De gemeente Schiedam belooft te zoeken naar de meest betaalbare oplossing om in Groenoord af te stappen van het gebruik van aardgas. Naast een aansluiting op het restwarmtenet zijn alle andere oplossingen voor het aardgasvrij maken aanzienlijk duurder. Niet alleen de aansluitkosten, vaste- en variabele kosten voor warmte bepalen of de overschakeling op warmte betaalbaar is. Ook de kosten voor de lening (refolverend fonds), ontwikkeling van energieprijzen, kosten om de woningen aan te passen en de eventuele toekenning van subsidie zullen uiteindelijk moeten uitwijzen of in Groenoord ook voor particuliere betaalbaar kan worden overgeschakeld naar het warmtenet van ENECO.

Indien de uitwerking van de business-case Warmtenet niet tot een betaalbare oplossing leidt voor huiseigenaren, is er vooralsnog geen alternatieve oplossing, waarvan het gemeentebestuur verwacht dat deze tot een betaalbare businesscase zou kunnen leiden. Alle andere oplossingen zijn aanzienlijk duurder, laat het stadsbestuur weten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “AARDGASVERBOD: GEEN KEUS HUISEIGENAREN SCHIEDAM-GROENOORD

  1. Zéér verheugd dat er zulke deskundigen in de gemeente Schiedam vertegenwoordigt zíjn.
    Als er geen betrouwbare buisniscase gevonden kan worden zal alles blijven zoals het is. Want zeg nou zelf, welke gemeente wil haar burgers met een probleem opzadelen?
    Schiedam toch zeker niet!…..

  2. Leuk dat u abusievelijk in uw artikel spreekt over een AANFLUITING i p v een aansluiting, Een mooiere weergave van de feiten had ik mij niet kunnen voorstellen,
    U heeft het typerend weergegeven.

  3. Jullie kunnen mooi zelf aan het gas! NIEMAND gaat mij VERPLICHTEN extra kosten te genereren met een lening om dit ronduit BELACHELIJKE plan te financieren! U wilt mij van gas ontdoen, prima gemeente Schiedam, maar U draait op voor de kosten!! Ik TEKEN NIETS!!!!! Opdonderen met deze smerige praktijken!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *