Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AARDGASVERBOD BASIS ONDER WARMTEVISIE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam wil nog dit jaar de Warmtetransitievisie gereed hebben. De gemeenteraad en inwoners zullen bij de totstandkoming van de Warmtetransitievisie worden betrokken. Hierin worden de technische mogelijkheden per wijk in beeld gebracht hoe deze aardgasvrij gemaakt kunnen worden. Het project nieuwe energie voor Groenoord zal onderdeel zijn van de visie.

Onder aanvoering van netwerkbeheerder RENDO (Regionaal Nutsbedrijf voor Zuid-Drenthe en Noord-Overijssel) breken inmiddels diverse Drentse en Overijsselse gemeenten met het idee ‘van gas los’ . De Wolden is de eerste gemeente die de eis ‘van gas los’ helemaal laat varen. Met de gemeenten Staphorst en Meppel is een convenant gesloten om alleen ‘groen gas’ door de leidingen te laten stromen.

Burgemeester en wethouders van Schiedam houden iedereen sinds de zomer voor dat de uitvoering van het aardgasverbod in Groenoord werkgelegenheid oplevert en er voor huurders van Woonplus geen extra kosten aan zitten te komen. Het streven is ook particuliere woningeigenaren woonlasten neutraal te laten aansluiten op het warmtenet van Eneco, maar er wordt geen enkele garantie gegeven. Dat geldt ook voor de kosten voor het ombouwen van de installaties.

Verhuurder Woonplus wil al hun huurwoningen in Groenoord aansluiten op het restwarmtenet van Eneco. Volgens berekeningen van de Groenoord Belangen Groep zullen de huren in Groenoord daardoor stijgen met 105 euro per maand. De gemeente had het eerder over een lastenstijging voor huurders van ongeveer 27 euro per maand. Huiseigenaren moeten hiervoor een extra lening afsluiten van 15.600 euro, zo liet de gemeente al eens weten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “AARDGASVERBOD BASIS ONDER WARMTEVISIE SCHIEDAM

 1. De Gemeente is van God los
  Stop met deze waanzin
  Ik heb ,nog, een eigen huis

  Ik heb reserve voor onderhoud

  Ik heb geen 15.000 euro.

  Wil het ook niet lenen

  Ik hoop voor dat pl..ris uitbreekt weg te zijn

  Weet niet wie hier al dan niet onderhands aan verdient ,maar dit moet stoppen

 2. Dit is echt de waanzin ten top! Ik dacht dat ons laste verlaging was beloofd dit jaar?!! En wat doet Schiedam…HUP omhoog en daar gaat je voordeeltje van het Rijk! Ik ben zwaar tegen en ga desnoods op gasflessen koken!

 3. Ik snap nog steeds niet dat zo’n klein stipje opde wereldkaart zich zo heeft op laten jutten door de klimaatmaffia…….

 4. Bijzonder dat huurders uit groenoord dadelijk gedwongen worden om mee te doen aan het project en met aanmerkelijk hogere kosten worden opgescheept. Terwijl aan de andere kant het bedrijf ongemoeid 660% meer gas mag gaan verbruiken ca 906.000 m3 gas. De uitbreiding draait nu zonder vergunning. De gemeente zegt de vergunning niet te kunnen weigeren maar heeft een jaar na dato nog steeds geen besluit genomen. Onbegrijpelijk

 5. Er word gesproken over een huurverhoging van €105 per maand. Zoveel ben ik nu niet kwijt aan verwarming en koken. Door die verhoging zal als er niets verandert een aantal woningen niet meer onder de sociale huur vallen met alle gevolgen vandien. Wat betekent het voor de huurtoeslag? Wie is er verantwoordelijk voor de prijsvorming? Als het met het zieltogende warmtebedrijf Rotterdam nog slechter gaat worden de kosten dan doorberekend aan de huurder. Wat gebeurt er bij eventueel faillissement? Diesel generatoren? En zo zijn er nog genoeg vragen die beantwoord moeten worden voor men zich in een ongewis avontuur stort. Laten we eerst eens nadenken over een echt goede oplossing en niet achter policore dogma’s aanhollen die hele bevolkingsgroepen in de financiële ellende storten .

 6. Zodra de overheden iets willen, omwille van wat dan ook, en het gaat geld kosten, is het wel de bedoeling dat de overheden zelf hun eigen projecten gaan bekostigen en niet de burgers opzadelen met de financiering van hun projecten! Het meest bizarre van dit alles is dat burgers maar geld moeten lenen om overheidsprojecten te financieren! Hoe krankzinnig kunnen ze het nog maken? (!)
  Dit gaat echt NIET gebeuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *