Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANVLIEGROUTE BEPAALT NIEUWBOUW BACHPLEIN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De aanvliegroute van Rotterdam The Hague Airport speelt een belangrijke rol bij de woningbouwplannen op het Bachplein in Schiedam-Groenoord. Het precieze aantal woningen kan worden bepaald na vaststelling van de definitieve bouwhoogtebegrenzing, staat in de nota Ontwikkeling Bachplein die gisteren aan de gemeenteraad is verzonden. De nieuwbouw zal zeker worden onderworpen aan het aardgasverbod dat Groenoord wordt opgelegd.

Uit een analyse blijkt dat tot 2040 zo’n 860 woningen nodig zijn om de vergrijzende bewoners in Schiedam-Noord door te laten stromen naar levensloopbestendige woningen. Het totale plan voor het Bachplein bevat circa 300 levensloopbestendige woningen, waarvan 20 % sociaal. De levensloopbestendigheid van de woningen zit in de rolstoel- en rollatordoorgankelijkheid en het nultredenprincipe. De zorgcomponent is een nabij gelegen gezondheidscluster van circa 1.350 m2. In de gezondheidscluster komt op afroep beschikbare zorg, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, apotheek en thuiszorg. De ambitie is ook om een leefstijlkliniek te openen in het gezondheidscluster.

Behalve de trend ‘levensloopbestendigheid’ staan een klimaatbestendige leefomgeving en een bijdrage aan een energietransitie centraal. De voorkeur van de gemeente Schiedam ligt voor het Bachlpein bij een aansluiting op het Warmtenet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *