WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANVANG WIJNOOGST VLAARDINGEN

Nadat de druiven op authentieke wijze met de voeten getreden zijn, vindt een gistingstijd van 10 dagen plaats, waarna de wijn wordt geperst. Deze most vergist nog verder totdat alle suikers omgezet zijn in wijn. De wijn is dan op een alcoholpercentage van ongeveer 11 %.
Nadat de druiven op authentieke wijze met de voeten getreden zijn, vindt een gistingstijd van 10 dagen plaats, waarna de wijn wordt geperst. Deze most vergist nog verder totdat alle suikers omgezet zijn in wijn. De wijn is dan op een alcoholpercentage van ongeveer 11 %.

VLAARDINGEN- Een dezer dagen worden de druiven voor de enige echte Vlaardinges Delflandwijn geplukt. Op de vierentwintig jaar oude wijngaard van De Wijnboerderij aan de Zuidbuurt worden de verschillende druivenrassen geoogst, zoals Solaris, Chardonnay, Rayon d;Or, Auxerrois, Huxelrebe, Palatina, en Bianca.

Te midden van de weilanden, draait de Wijnboerderij al jaren op ‘volle toeren’. Er is veel bedrijvigheid voor de twee wijnboerinnen: de wijngaard van een ½ ha.wordt bijhouden en het verzorgen van wijnproeverijen, buffetten en bruiloften. De gastenboeken spreken er vol lof over.

Over enkele maanden zal blijken of 2015 een uitstekend wijnjaar was voor Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *