Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANTAL ARBEIDSMIGRANTEN PER WONING VLAARDINGEN IN CONVENANT

VLAARDINGEN- Het aantal MOE-landers per woning wordt een belangrijk punt in het nieuwe convenant dat is opgesteld voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Vlaardingen. Ook zijn er punten opgenomen over toelatingseisen en de wijze waarop kan worden toegetreden tot het convenant, actualisatie van de wijze van in- en uitschrijving en de toevoeging van een monitor die twee keer per jaar zal plaatsvinden. Het huidige convenant loopt dit jaar af. Het gemeentebestuur schermt al met het door hen vastgestelde nieuwe convenant, maar het stuk is nog niet gepubliceerd. Bovendien heeft ook de gemeenteraad nog iets te zeggen.

De gemeente Vlaardingen heeft voor de huisvesting van arbeidsmigranten al twee keer een convenant gesloten, samen met de partners Waterweg Wonen, Woningstichting Samenwerking, Homeflex, United Homes, Stipt en Tradiro. De partners van het convenant zouden willen voorkomen dat tijdelijke arbeidsmigranten onder slechte omstandigheden worden gehuisvest en slachtoffer worden van malafide uitzendbureaus, huisvestingsbedrijven en werkgevers. Althans, in theorie…Over de praktijk krijgt u weinig te horen.

Overbewoning en illegale onderhuur van panden leveren overlast op voor buurtbewoners en gaat ten koste van de leefbaarheid in de wijk. In het Vlaardingse convenant staan onder meer afspraken over waar de huisvesting aan moet voldoen, over correcte arbeidsomstandigheden en arbeidsbeloning, over registratie van arbeidsmigranten en over het voorkomen van overlast voor de omgeving. Zo zijn bijvoorbeeld eisen opgenomen over het maximum aantal bewoners per woning en de maximale huurprijs per bewoner. Ook zijn er afspraken gemaakt over meubilering en brandveiligheid en over het aanwezig zijn van een beheerder in de wooncomplexen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “AANTAL ARBEIDSMIGRANTEN PER WONING VLAARDINGEN IN CONVENANT

 1. Dat gaat toch anders dan in andere landen, een vriend van mij is als Nederlandse arbeidsmigrant naar Duitsland vertrokken, en hij maakte toch echt helemaal zelf uit welke woning hij wenste te kopen.

   1. Ook als ik naar tjoekie-tjoekiestan zou verhuizen, (hetgeen ondenkbaar is trouwens), zou ik toch zelf uitmaken in welke stad of wijk ik mijn huis koop.

 2. Wat verlang ik terug naar de jaren 60/70.
  Lekker hoge muur tussen Oost en West.
  Geen Oostblokkers, geen (economische) vluchtelingen. Alleen Italiaanse, Spaanse, Turkse en Marokkaanse gastarbeiders. Deze generatie kwam om te werken en gaven vrijwel geen problemen.
  Waar is het fout gegaan?
  Had het Zwitserse beleid overgenomen.
  Werken oké, met een vergunning voor bepaalde tijd.
  Geen werk, wegwezen.
  Ook geen premies voor W.W. betalen, W.A.O. A.O.W. etcetera, kunnen ze daar ook geen beroep op doen.
  Gezinshereniging, inburgeringscursus?
  Is geldverspilling.
  Laatste kans is om uit de E.U. te stappen en een W.E.U. te maken met Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Scandinavische landen en Engeland.

  Bedankt hoor, Joop den uyl !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *