WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANSCHUIFBAAR DEEL GEPLAATST VIADUCT ROTTERDAM TERBREGSEPLEIN

ROTTERDAM- Bouwcombinatie De Groene Boog plaatste eerder vandaag het laatste aanschuifbare deel van een viaduct over de A20 in Rotterdam. Een 400 meter lang viaduct schoof door de lucht over het knooppunt Terbregseplen naar zijn definitieve plek. Na een reis van ruim 1 jaar is het eerste wegdek daardoor op zijn definitieve plek geschoven, terwijl het verkeer door kon blijven rijden. Omdat het schuiven met 2,5 m per uur zeer langzaam gaat, merkt de weggebruiker er tijdens het rijden niets van. Deze bouwmethode wordt in Nederland voor het eerst toegepast over een verkeersknooppunt dat in gebruik is.

Het Terbregseplein is met 235.000 motorvoertuigen per dag een van de drukste verkeersaders van Nederland waar de A16 en de snelweg A20 op elkaar aansluiten. Over dit knooppunt komt een viaduct dat de A16 Rotterdam verbindt met de bestaande A16. Het ruim 400 m lange viaduct over het Terbregseplein bestaat uit twee wegdekken, één richting Breda en één richting Rotterdam The Hague Airport. Eén wegdek bestaat uit zeventien delen met een lengte tussen de 22 en 30 m.

Heeft u het spectakel van vandaag gemist? Komend jaar herhalen de bouwers dit staaltje werk met het wegdek in noordelijke rijrichting bij de A16 in Rotterdam. Eind maart wordt het eerste deel van het tweede wegdek geschoven. Eind juni 2024 komt het tweede wegdek aan bij het spoor. In september van 2024 worden ook voor dit wegdek liggers over het spoor gelegd en dan is de bouw van beide wegdekken klaar. Vervolgens start de afbouwperiode: het aanbrengen van asfalt, belijning, verlichting en de geleiderails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *