RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANSCHAFFEN VAN WITGOED: WAAROP LETTEN?

Aanschaffen van witgoed: waarop letten?

Witgoed is de verzamelnaam voor allerlei apparaten die we veelal in de (bij)keuken of wasruimte gebruiken. Wasmachines, vaatwassers, drogers, koelkasten en vriezers. De aanschaf van zo’n nieuwe mechanische hulp in de huishouding doe je niet wekelijks of maandelijks, maar bij voorkeur voor de langere termijn. Waarop moet je letten?

Duurzaamheid

Met stip op één staat in deze eeuw de duurzaamheid van apparaten. Deze geldt tweeledig: je nieuwe wasmachine moet lang meegaan en niet te veel stroom verbruiken. Werp een kritische blik op je huidige witgoed. Wanneer er een apparaat stukgaat schakel dan een witgoed monteur in om vast te stellen of het apparaat aan vernieuwing toe is of nog prima gemaakt kan worden.

Bekritiseer de noodzaak van modieuze apparaten

Een hoge koelkast, een vaatwasser, we zien ze in de woonmagazines en op de blogs eindeloos voorbijkomen, maar stel jezelf wel de vraag of je ze echt nodig hebt. Een tafelkoelkastje is voor een tweepersoonshuishouden wellicht ook afdoende en voor die twee bordjes en die ene pan die je voor het avondeten gebruikt is een vaatwasser misschien een tikje overdreven. Een kleinere koelkast neemt minder ruimte in beslag en verbruikt meestal ook minder. Het is soms – ook eten weggooien wil je voorkomen – raadzamer om er een kleine vriezer bij te kopen, in plaats van een grotere koelkast.

Waar neerzetten?

In de showroom of op die foto op een interieurblog is hij schitterend, maar in je keuken is er misschien geen ruimte voor die enorme koelkast. Maak eerst een plan hoe je de beschikbare ruimte invult. Dat geldt ook voor je wasmachine en droger, deze kun je boven op elkaar zetten. Althans, de droger op de wasmachine, nooit andersom. Is er geen ruimte in de keuken, kijk dan in de badkamer of garage. Een wateraansluiting is vanzelfsprekend noodzakelijk voor een wasmachine.

Koop bij voorkeur in een fysieke winkel

Marketing is een middel dat je kan verleiden de verkeerde keuzes te maken. Natuurlijk zijn de technische specificaties online na te gaan, maar recensies en andere verkoopargumenten zijn op

internet makkelijk te kneden door degenen die zo veel mogelijk witgoed aan de man willen brengen. Maak er een dagje uit van en bezoek een fysieke winkel voor deskundig advies.

Garantie!

Voetbalcoach Mark van Bommel zei het al eens: als je garantie wilt, moet je een wasmachine kopen. Als het goed is, zit er op je nieuwe witgoed garantie, maar check de duur ervan en bewaar de bon. En onthoud dat goedkoop in veel gevallen duurkoop is.

2 reacties op “AANSCHAFFEN VAN WITGOED: WAAROP LETTEN?

  1. Wat ik vandaag van BCC hoorde is dat Siemens apparaten volgens de fabriek maar 72 maanden mee gaan, ( onze koelkast maar 25 maanden) dus als je duurzaam bezig bent is dit een goede reden om dit merk te mijden.

  2. Nóg iets om op te letten bij aanschaf van witgoed, inmiddels is gebleken dat B.C.C. géén garantie geeft op haar artikelen, maar zich verschuilt achter fabrieksgaranties, terwijl de consument geen zaken doet met de fabriek maar met B.C.C. Dit betekent dat naast Mediamarkt die al bekend stond om dergelijke praktijken u beter ook niets kunt aanschaffen bij B.C.C. U voorkomt daarmee tevens dat u een (Amsterdamse) monteur treft die het tarief van een jurist rekent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *