Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANPAK ZWART WATER HOEK VAN HOLLAND KWESTIE VAN JAREN

HOEK VAN HOLLAND- Het gemeentebestuur van Rotterdam bestrijdt dat men nalatig is geweest in de aanpak van het ernstig vervuild water bij de volkstuinen in Hoek van Holland. Door de vervuiling was het de volkstuinhouders verboden om het zwarte water uit de sloot te halen en er was sprake van een hoge vissterfte, plus overlast van ratten.

Leefbaar Rotterdam kwam op 1 september met schriftelijke vragen en krijgt nu van het stadsbestuur te horen dat de problematiek van de overstort in de Adriaan van de Kloosterstraat een lange historie heeft.

Samen met het waterschap zijn in de loop van de tijd een reeks aan maatregelen genomen om de overlast vanuit de overstort te verminderen. Zo is er een nieuwe overstort aangebracht aan het Halve Maenpad en is de overstort in de Adriaan van der Kloosterstraat verhoogd. Het oppervlaktewatergemaal van het waterschap is vergroot, er zijn fonteinen geplaatst om de zuurstofhuishouding te verbeteren, duikers vergroot of vervangen door een brug en damwanden geplaatst om de doorspoeling te verbeteren.

Tegelijk wordt op de Coolsingel erkend dat de huidige aanpassingen niet voldoende zijn om de vervuiling van het oppervlaktewater en de zee te voorkomen. Zolang het vuile afvalwater en het relatief schone hemelwater in hetzelfde rioolsysteem worden afgevoerd is bij hevige regenval het overstorten noodzakelijk om wateroverlast te kunnen voorkomen. Zodra het verouderde riool in de wijken wordt vervangen, zal een gescheiden stelsel van vuil afvalwateren schoon hemelwater worden aangelegd. Hierdoor zal op termijn het overstorten van vuil rioolwater verminderen en overbodig worden. In verschillende straten is dit al uitgevoerd. Omdat dit onder andere gekoppeld is aan de ouderdom van de riolering beslaat dit voor het gehele gebied wel een termijn van enkele tientallen járen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *