Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZELFDE AANPAK -OOST EN SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- Ondanks een kostenoverschrijding van bijna een half miljoen euro dient de herstructurering van de Wetenschappersbuurt als voorbeeld voor de aanpak van de Parkweg Midden: Van Heuven Goedhartstraat en MCM de Grootstraat in Schiedam-Nieuwland. Nog dit jaar wil het stadsbestuur een overeenkomst sluiten met Woonplus voor circa 4,8 miljoen euro. De overeenkomst is nodig wil Woonplus op tijd kunnen starten met de uitverhuizing, zodat de sloop van dit deel van Nieuwland in 2019 gestart kan worden.

De berekening van 4,8 miljoen is gemaakt op basis van ervaringen in de Wetenschappersbuurt in Schiedam-Oost. Daar werd uitgegaan van 16.000 euro per te slopen woning. Als gevolg van bodemzetting en een tekort voor de sloopkosten ontstond in januari een financieel probleem van bijna een half miljoen bij de herstructurering van de Wetenschappersbuurt.

De extra kosten voor het bouwrijp maken van de Wetenschappersbuurt (200.000 euro) en de hogere sloopkosten ( 240.000 euro) zijn volledig voor rekening van de gemeente Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *