Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘AANPAK VERKEERSOVERLAST VLAARDINGEN IS COMPLEX’

VLAARDINGEN- Er wordt in Vlaardingen zowel preventief als proactief ingezet om verkeersoverlast aan te pakken. Dat krijgt de fractie Boers (fB) te horen in antwoord op schriftelijk vragen over de verkeersoverlast door onder meer te hard rijden (tot in de nachtelijke uren toe) en het gebruik van luidruchtige sportuitlaten.

Volgens het gemeentebestuur zijn er maatregelen getroffen en investeringen gedaan om de verkeersveiligheid op wegen te verbeteren, de snelheid te verlagen en de geluidshinder terug te dringen. Zo is er op diverse wegen geluidsreducerend asfalt gerealiseerd en staat dat voor andere wegen in de planning. Ook is de snelheid op diverse wegen verlaagd naar 30km/h en er is ingezet op bewustwording. Op basis van de klachten van bewoners worden snelheidsinformatiedisplays (zogenaamde ‘smiley’s’) geplaatst op de wegen waar overlast wordt ervaren. Deze verplaatsbare displays herinneren de automobilisten aan hun snelheid en verzamelen snelheidsdata. Daarnaast voert de gemeente gedetailleerde snelheidsmetingen uit met wegkantradars. Als uit data naar voren komt dat op een weg te hard wordt gereden, vraagt de gemeente aan de politie om te handhaven. Verder wordt in overleg met de politie bekeken of extra flitspalen in de stad mogelijk zijn (de bevoegdheid hiervoor ligt bij het Openbaar Ministerie).

Het handhaven van geluidhinder is complex, menen burgemeester en wethouders. Bestuurders van motorvoertuigen kunnen alleen staande worden gehouden bij verdenking van een te hoge geluidsbelasting. De politie kan hier incidenteel handhavend optreden. De gemeente Rotterdam heeft recent een onderzoek gedaan naar de omvang van het probleem en werkt momenteel aan een systeem van flitspalen om voertuigen te sanctioneren die teveel geluid produceren. Op het Vlaardingse stadhuis volgt men dit onderzoek op de voet en wordt gekeken naar de toepasbaarheid in Vlaardingen.

4 reacties op “‘AANPAK VERKEERSOVERLAST VLAARDINGEN IS COMPLEX’

  1. Vlaardingen doet niets wat helpt. Op de racebaan bij mij voor de deur wil de gemeente géén drempels plaatsen, wél zig zag strepen. Nou, dat werkt als een rode vlag op een stier. Bontkraaggie, petjeachterstevoren en politiepetje zien dit als een signaal om een streeppie gas bij te geven en dat elektrische klepje in de uitlaat te openen waardoor hij klinkt alsof het voertuig rijp is voor de sloop. Stil asfalt plaatsen is ook het paard achter de wagen spannen. Volgens mij moeten er hier flink wat doden in het verkeer vallen voor die linkse lullen op het stadskantoor maatregelen wensen te nemen.

  2. Simpel Ton, omdat vorig jaar een toeterturrek een agentje totall loss heeft gemept en daar zijn ze nog steeds gefrustreerd over. En… Aboutaleb is niet zo’n watje als de burgemeester waar wij het mee moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *