Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANPAK ONDUIDELIJKHEDEN SCOOTERVERBOD SCHIEDAM

SCHIEDAM- In delen van Schiedam worden borden gewijzigd of verwijderd in verband met onduidelijkheden rond het scooterverbod op fietspaden. Dat is de uitkomst van een wijkschouw waarbij gemeente en politie maandagavond enkele vreemde situaties tegenkwamen met betrekking tot de overgang van fietspad naar brom/fietspad en andersom.

Sinds begin vorig jaar zijn bromfietsers in bijna heel Schiedam verplicht om op de rijbaan te rijden en niet meer op het fietspad. Binnen de bebouwde kom mogen bromfietsen op de hoofdrijbaan 45 km/u rijden. Ze kunnen daardoor de snelheid van het autoverkeer goed volgen. De gemeente Schiedam vindt dat bromfietsers beter zijn beschermd dan fietsers, omdat ze een helm dragen.

Op basis van de geregistreerde ongelukken in Schiedam van de laatste jaren is gebleken dat de totale hoeveelheid ongelukken daalt, maar het aantal ongelukken met bromfietsers stijgt juist. Bij bijna een kwart van de geregistreerde ongelukken met verkeersslachtoffers zijn bromfietsers betrokken.

De ongelukken gebeuren vaak op locaties waar bromfietsers nog op het fietspad rijden en op kruisingen in aanraking komen met afslaand (auto)verkeer, zoals op de Burgemeester van Haarenlaan, de Vlaardingerdijk, de Piersonstraat en de kruising Schiedamseweg/Nieuwe Damlaan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *