RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANPAK HENNEPPLANTAGE MAASSLUIS

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis heeft maandagmiddag bekend gemaakt dat afgelopen zaterdag een hennepplantage in een flatwoning aan de Burgemeester Zaneveldstraat is ontmanteld. Medewerkers van het team Handhaving & Toezicht van de gemeente Maassluis hebben de ontmanteling uitgevoerd in  samenwerking met de politie en Stedin.

In de woning zijn meer dan driehonderd hennepplanten aangetroffen. In totaal waren er achttien henneplampen aanwezig. De stroom werd illegaal afgetapt.

Door de Forensische opsporing van de politie is sporenonderzoek verricht. Handhaving en Toezicht van de gemeente heeft de kwekerij ontmanteld. De hennep is in de hakselmachine vermalen; de voor de kweek benodigde attributen zijn meegenomen en vernietigd.

hennep

De drie Waterweggemeenten, waaronder de gemeente Maassluis, werken sinds 2008 samen met de politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een groot risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Mensen die betrapt worden, draaien op voor de kosten van de ontmanteling.

Maassluizers die informatie over hennepkwekerijen bij hen in de buurt hebben, worden opgroepen de politie te bellen. Dan kan via 0900-8844 of als men onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Als ze direct iets verdachts zien, kunnen ze 112 bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *