Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANPAK EENZAAMHEID SCHIEDAM

Liduinabasiliek/stadserfSCHIEDAM- De gemeente Schiedam wil het bovengemiddeld percentage mensen dat zich eenzaam voelt in de stad met tenminste 10% terugdringen. Om dat te bereiken wil Schiedam meer ‘eenzamen’ bereiken, meer Schiedammers die nog niet eerder in beeld zijn geweest. Hierdoor kan het percentage mensen dat zich eenzaam voelt worden teruggebracht naar in ieder geval het landelijk gemiddelde van  40%.

Om tot een plan van aanpak te komen is eerst in samenwerking met de GGD Rotterdam Rijnmond een regionale miniconferentie georganiseerd. Uitwisseling van kennis en ervaringen van gemeenten en organisaties stond hierin centraal. Vervolgens zijn Schiedamse samenwerkingspartners met elkaar in gesprek gegaan tijdens een netwerkbijeenkomst over eenzaamheid, met als bijvangst dat verschillende organisaties met elkaar in contact zijn gekomen.

Tijdens de Week tegen eenzaamheid hebben meerdere Schiedamse instellingen activiteiten georganiseerd, waarover inwoners vooral online zijn geïnformeerd. Gaandeweg zullen plannen nader worden vormgegeven op basis van behoeften, inzichten en ontwikkelde kennis en ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *