Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANPAK EENZAAMHEID BUITENLANDSE BEJAARDEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- In Schiedam zijn nieuwe initiatieven gestart puur gericht op allochtone bejaarden. In 2019 is de Stichting Inclusia begonnen met een groep voor geïsoleerde migrantenouderen in Groenoord bij de Weerklank. Doel is het aanpakken van eenzaamheid.

Het betreft een diverse groep buitenlandse vrouwen. Concreet doel is dat uit de groep een paar vrijwilligers worden getraind, zodat de groep zelfstandig voortgezet kan worden. Er zijn niet direct voorwaarden aan de instroom gesteld, anders dan dat ze worden verondersteld geïsoleerd en eenzaam te zijn. Belangrijk is vooral mensen te vinden. Via sleutelfiguren en via via ( de moeder, tante, buurvrouw van enz.) is de groep samengesteld.

De komende periode wordt in Schiedam ook gestart met het bevragen van allochtone bejaarden, naar hun behoeften en wensen. De gemeenteraad heeft om het onderzoek gevraagd, omdat er bij onderzoeken in de meeste gevallen niet op migratieachtergrond geselecteerd wordt en mogelijk daar andere behoeften en wensen spelen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “AANPAK EENZAAMHEID BUITENLANDSE BEJAARDEN SCHIEDAM

  1. Ik lees : “….initiatieven gestart PUUR gericht op allochtonen….”. Ik lees ook : “….het bevragen van allochtone bejaarden naar hun wensen en behoeften..” Dit zou zomaar eens discriminatie kunnen zijn…toch?

  2. En onze bejaarden je moet iedereen helpen of niet mijn kinderen hebben honger en ik ga eten bij de buren brengen slim ???

  3. Van uit de gemeente moet dit zonder onderscheid gericht zijn op alle bewoners (bejaarden) zo niet dan mag het gefinancierd worden door bijvoorbeeld de moskee. Zo als het er nu staat is dit toch een vorm van discriminatie (racisme)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *