Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANNEMER BETAALT OLIESCHADE FLORIS DE VIJFDELAAN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De aannemer is verantwoordelijk voor de schade bij omwonenden van de nieuwbouw aan de Floris de Vijfdelaan in Vlaardingen-West. Daar is op 1 juni een olieleiding gesprongen tijdens het installeren van de heistelling. ONS.Vlaardingen vroeg het gemeentebestuur vorige maand om opheldering. ONS krijgt te horen dat de aannemer ook moet opdraaien voor eventuele milieuschade.

De gemeente heeft de bouw na de melding van het incident stilgelegd en de calamiteitendienst ingeschakeld. De bouw zal enkele weken zijn vertraagd.

Tijdens het installeren van de heistelling voor de start van de bouwwerkzaamheden sprong de olieleiding met als gevolg dat tientallen liters olie onder druk uit het gesloten systeem zijn geperst. De olie is in de omgeving terechtgekomen.

Kort daarvoor had wethouder Jacky Silos (CDA), op de bouwplaats van de Floris de Vijfdelaan, de eerste paal geslagen van 50 nieuwe sociale huurwoningen. De energiezuinige woningen hebben vier kamers, vloerverwarming en een warmtepompinstallatie met boiler. Op het dak komen zonnepanelen. Dit nieuwbouwproject is één van de manieren om de Westwijk te vernieuwen en te verbeteren de komende jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *