Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANLEG LIGWEIDES VOORMALIG OEVERBOS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Staatsbosbeheer gaat in september ligweides aanleggen door een berg zand te verspreiden over het oostelijk deel van het voormalige Oeverbos in Vlaardingen. Met het zand wordt de kale vlakte overdekt, omdat daar eerder bodemvreemd materiaal is aangetroffen. De werkzaamheden starten in september, vanwege de weersomstandigheden die dan gunstiger zijn voor grasgroei. 

Vorig jaar is asbest aangetroffen in de grond die is gebruikt voor de herinrichting van het voormalige Oeverbos-Oost. Eerder heeft een bodemsanering plaatsgevonden.

Op basis van de resultaten van onderzoek concluderen DCMR, provincie Zuid-Holland en Staatsbosbeheer dat het puin – en asbestgehalte nu ruim onder de wettelijke norm is gebracht. Betrokken partijen hebben afgesproken om met een aantal acties deze gehalten nog verder terug te brengen.

Staatsbosbeheer zal actief op de aanwezigheid van grotere puinresten aan het oppervlak van de speel- en ligweiden controleren en deze (laten) verwijderen. Daarnaast is besloten om op de speel- en ligweiden een extra laag met goede teelaarde (afkomstig van sportvelden) aan te brengen. De hiervoor bestemde grond ligt al klaar.

Eind jaren zeventig werd het Oeverbos ingericht als recreatiegebied. Het gebied is gelegen in de gemeente Vlaardingen en wordt beheerd door Staatsbosbeheer, namens Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland (voorheen Recreatieschap Midden-Delfland).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “AANLEG LIGWEIDES VOORMALIG OEVERBOS VLAARDINGEN

  1. Fijn dat het oeverbos goed wordt onderhouden. Dringend verzoek om geen velden voor naaktrecreaties aan te leggen. Het is al vervelend genoeg dat het bos gebruikt wordt als homo ontmoetingsplaats. Ben niet tegen homo’s, maar wat daar gebeurt is openlijke prostitutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *