Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANKONDIGING ISLAMITISCHE BASISSCHOOL MAASSLUIS

MAASSLUIS- De Stichting Islamitisch College (SIC) wil in Maassluis een islamitische basisschool oprichten. Volgens wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) heeft de gemeente vorige week een allereerste aankondiging ontvangen van de SIC. Kuiper: “We hebben ons te houden aan wet- en regelgeving. We beraden ons daarop op het moment dat die vraag daadwerkelijk voor ligt. Dan gaan we daar verder mee aan de slag.”

De partij Forum voor Maassluis (FvM) brengt de brief van SIC aan de gemeente ter sprake bij de behandeling van de integratienota. Jan van den Hoek (FvM): “Er wordt gesproken over meer gemende scholen, maar ik zie dagelijks een bus vol met Maassluise schoolkinderen gaan naar de islamitische school El Furkan in Schiedam. En als klap op de vuurpijl zien we vorige week een aanvraag voor een islamitische school voor basisonderwijs in Maassluis. Vindt u dit een goede integratie in Maassluis?”

In Vlaardingen werd vorig jaar duidelijk dat CDA, CU-SGP, D66, Pvda en SP geen principiële bezwaren hebben tegen de oprichting van een islamitische basisschool. AOV, Leefbaar, ONS.Vlaardingen en Stadsbelangen zijn wel principieel tegen. Zij vinden dat het de integratie in de weg staat.
In buurgemeente Vlaardingen zijn al meerdere pogingen van SIC gestrand. Vlaardingen wil niet dat er een school wordt gesticht die door te weinig leerlingen wordt bezocht. Het percentage niet westerse allochtonen in Vlaardingen zou (nog) onvoldoende zijn voor een islamitische basisschool.

Een beroep van SIC tegen de Vlaardingse afwijzing heeft vorig jaar niets uitgehaald. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het beroep ongegrond verklaard. Daarbij is geconcludeerd dat de gemeenteraad van Vlaardingen terecht het verzoek van SIC heeft afgewezen om een islamitische basisschool op te nemen in het plan van scholen 2018-2020.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *