WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDINGEN ZEELAND DRUGSUITHALERS ROTTERDAM

ROTTERDAM- Vier drugsuithalers uit Rotterdam, van 15, 21, 23 en 28 jaar oud, zijn afgelopen nacht aangehouden op en nabij een bedrijventerrein aan de Finlandweg te Nieuwdorp (Zeeland). Daarnaast is ook een 21-jarige verdachte aangehouden uit Capelle aan den IJssel.

Beveiligingsmedewerkers waarschuwden vannacht rond 01.30 uur de politie. Ze hadden mensen gezien op het bedrijventerrein. De politie stelde met meerdere eenheden, waaronder een hondengeleider, een onderzoek in op en nabij het bedrijventerrein. De agenten deden dat onderzoek samen met medewerkers van de douane.

Op de Binnendijk in Nieuw- en Sint Joosland zagen agenten een auto staan. De man die bij de auto stond probeerde bij het zien van de politieagenten nog weg te duiken, maar dat was tevergeefs. Deze verdachte, een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel, is ook aangehouden. Zijn auto is voor onderzoek in beslag genomen. Twee andere mannen probeerden vanaf het bedrijfsterrein aan de politie te ontkomen. Het gaat om de 15-jarige verdachte en om de 23-jarige verdachte. Ook zij zijn aangehouden.

Kort voordat de melding over de insluipers bij de politie binnenkwam, hadden surveillerende politiemensen op de Engelandweg in Ritthem een auto zien rijden, omdat bleek dat de APK van de auto was verlopen, controleerden de agenten op de Middelburgse Schroeweg (N254) de auto plus de twee inzittenden. Dat waren twee mannen uit Rotterdam van 21 en 28 jaar oud. Zij mochten na de controle hun weg vervolgen. Kort na de aanhouding van de drie vermoedelijke uithalers bleek uit politieonderzoek dat de twee gecontroleerde mannen ook iets te maken hadden met het incident op het haventerrein. De Zeeuwse agenten namen contact op met hun collega’s van de Landelijke Eenheid, die uitkeken naar het tweetal en hun auto. Later die nacht zagen ze de auto over de A29 richting Rotterdam rijden. Op de Tjalklaan in Rotterdam konden ze de auto aan de kant zetten en de twee eerder gecontroleerde mannen aanhouden.

Het aangehouden vijftal is voor verder onderzoek en verhoor in de cel gezet.

2 reacties op “AANHOUDINGEN ZEELAND DRUGSUITHALERS ROTTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *