RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDINGEN VOOR LEUZEN OP BRUG ROTTERDAM

ROTTERDAM- De politie heeft vanmorgen twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de projectie van omstreden leuzen op de Erasmusbrug in Rotterdam tijdens oud en nieuw. Het gaat om een 34-jarige man uit Landgraaf en een 24-jarige man uit Zwijndrecht. De oudste verdachte zou ook betrokken zijn bij een soortgelijke projectie in Eindhoven eerder deze week. De jongste verdachte bij een soortgelijke projectie in Alkmaar in januari van dit jaar. Hun precieuze rol bij deze incidenten wordt op dit moment nog verder onderzocht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Tijdens de jaarwisseling verschenen op de Erasmusbrug diverse teksten. Deze teksten werden van afstand met een laser geprojecteerd op de brug en waren live op televisie te zien. De politie startte onder leiding van het Openbaar Ministerie direct een onderzoek. Er vond fysiek sporenonderzoek plaats, er werd buurtonderzoek gedaan en getuigen werden opgeroepen zich te melden. Daarnaast verrichtten rechercheurs online onderzoek en verdiepten specialisten van de politie zich in de herkomst van de gebruikte projectieapparatuur. Het onderzoek leidde naar de twee verdachten. Na hun arrestatie zijn hun woningen doorzocht. Daarbij zijn onder andere diverse gegevensdragers, een kruisboog en 3D-geprinte wapenonderdelen aangetroffen en meegenomen voor verder onderzoek.

1 reactie op “AANHOUDINGEN VOOR LEUZEN OP BRUG ROTTERDAM

  1. Dit hele bericht is onduidelijk. Het spijt me wel.
    De verdachten hebben dus panden beschenen in zoies als Alkmaar en dus niet de Erasmusbrug. Daarmee is eigenlijk nog steeds niet duidelijk wie of wat die teksten heeft geprojecteerd op de Zwaan. Vreemd (…)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.