WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDING(EN) IN VLAARDINGEN VOOR MOGELIJK SEKSUEEL MISBRUIK

VLAARDINGEN- In Vlaardingen, Den Haag en Hardinxveld-Giessendam zijn zes verdachten in en bij hun woning aangehouden in verband met seksueel misbruik. Eén verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De overige verdachten zijn inmiddels heengezonden, maar blijven verdachten.
De aanhoudingen zijn afgelopen maandag en dinsdag verricht door het Team Mensenhandel van de Dienst Regionale Recherche Rotterdam.

Naast deze verdachten is een andere verdachte aangehouden die al in bewaring zit in de PI Krimpen in verband met een ander onderzoek van de politie Den Haag. De verdachten van 59, 55, 53, 45, 41 en 30 jaar zijn aangehouden, nadat een 22-jarige vrouw vorig jaar aangifte deed van misbruik en seksuele uitbuiting.

De vrouw verklaarde dat de mannen, waarvan sommigen elkaar kennen, haar vanaf haar 13e jaar tot haar 19e zouden hebben misbruikt en hiervan ook opnamen zouden zijn gemaakt. De rechercheurs van het Team Mensenhandel werken daarom nauw samen met rechercheurs van de afdelingen Zeden van de politie-eenheden Den Haag en Rotterdam.

Tijdens de huiszoekingen bij de verdachten zijn in totaal ruim 80 gegevensdragers, waaronder mobiele telefoons en laptops in beslag genomen. Een onderzoek in deze gegevensdragers zou inmiddels de eerste resultaten hebben opgeleverd en zal nog enige tijd in beslag nemen.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *