Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDING VERDACHTE STRAATROOF SCHIEDAMSE (84)

SCHIEDAM- De politie heeft in het onderzoek naar de beroving van een 84-jarige vrouw uit Schiedam een verdachte aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man zonder vaste woonplaats. De aanhouding vond plaats rond de middag in een woning in Rotterdam.

De vrouw werd afgelopen zaterdag het slachtoffer van de straatroof. Pas maandag kwam de politie met een signalement van de dader. “Het is puur uit onderzoek door de recherche dat meneer naar voren is gekomen als verdachte ”, zegt een woordvoerder van de politie. “We kijken niet alleen naar het signalement. We doen iets meer volgens mij. Een breed onderzoek, getuigen, sporenonderzoek, noem maar op. ”

Een man beroofde de bejaarde afgelopen zaterdag omstreeks 17.15 uur van haar tas. Ze kwam ten val en brak haar arm. De beroving vond plaats op de Delflandseweg in Schiedam-Nieuwland. De vrouw vertelde de politie dat een man tegen haar opbotste, haar tas van haar arm rukte en er vandoor ging. Volgens getuigen is hij via de trap omhoog de Brandersbrug op gevlucht. Daarna is hij verder gerend in de richting van de brandweerkazerne aan de ‘s-Gravenlandseweg in Schiedam.

Over de buit wil de politie nog niets zeggen. “Daar gaan we de verdachte nu over horen”, zegt de woordvoerder.

Meerdere aanhoudingen sluit de politie niet uit.

De politie vraagt ook nog steeds mensen die getuige zijn geweest of andere informatie hebben, zich te melden bij de recherche bij de Eenheid Rotterdam via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *