Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDING NIEUWE VERDACHTE (31) SCHIETINCIDENT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De politie heeft vanmorgen een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden als verdachte in het onderzoek naar het dodelijke schietincident op 28 dececember in een Schiedamse woning aan de Boomgaardstraat. Hierbij kwam een 26-jarige man uit Rijswijk om het leven.

In het onderzoek is al één aanhouding verricht. Dat gebeurde op dinsdag 14 januari. Het gaat om de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning.

Onder andere twintig rechercheurs hebben de zaak in onderzoek. Zij riepen gisteravond in de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht de hulp in van het publiek. In de tv-uitzending waren onder meer bewakingsbeelden te zien van het verdachte drietal. Deze beelden zijn afkomstig van bewakingscamera’s die langs de vluchtroute hangen.

Het rechercheonderzoek richt zich nog steeds op een derde verdachte die op die beelden te zien is.
Verder bestaat het vermoeden dat het drietal is opgepikt met een auto vanaf de Ooievaarsteeg. Het onderzoek richt zich daarom ook op de bestuurder van die auto.

Op 28 december tussen 19.00 en 20.00 uur moet er in de woning aan de Boomgaardstraat geschoten zijn. Hulpdiensten gingen ter plaatse en troffen de zwaargewonde man uit Rijswijk aan. De medische hulp mocht uiteindelijk niet baten. Onderzoek wees uit dat na het schietincident drie personen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat een van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar het drietal waarschijnlijk door een automobilist is opgepikt.

De rechercheurs hebben een aantal vragen voor het publiek. Zoals: weet u wie er betrokken zijn bij het schietincident, wat was de aanleiding voor het schieten en wie was de bestuurder in de auto de Ooievaarssteeg? Heeft u meer info en nog niet met de politie gesproken? Bel 0900-8844, de gratis Opsporingstiplijn via 0800-6070. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *