Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDING MAN (18) SCHIEDAM VOOR MESSTEKEN ZOMERCARNAVAL

SCHIEDAM- Een 18-jarige uit Schiedam is in de loop van de nacht aangehouden in verband met het neersteken van een man tijdens de pre-party van het Zomercarnaval in Rotterdam. Zijn rol en betrokkenheid wordt onderzocht door de politie.

Om 22.15 uur gisteravond vond het steekincident plaats op het Stadhuisplein. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens het evenement vond rond 17.20 uur een steekincident plaats op de Coolsingel. Een 20-jarige vrouw uit Heerlen is aangehouden. De man die gewond raakte is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het Zomercarnaval in Rotterdam heeft een geschiedenis van geweldsincidenten. Zomaar een aantal voorbeelden:

– In augustus 1984 is er een schietpartij met dodelijke afloop bij de verkiezing van de koningin van het carnaval in een feesttent aan het Weena. De eerste editie van het carnaval mag desondanks doorgaan.

– Bij de 25e editie van het Zomercarnaval  op 25 juli 2009 vallen één dode en één gewonde door een steekpartij in de Mauritsstraat, direct na afloop van het evenement.

– In 2011 vindt een steekpartij plaats bij het Zomercarnaval, en laat in de avond is het knokken, na afloop van een salsaconcert. Op het Stadhuisplein worden 15 mensen opgepakt wegens openlijke geweldpleging.

– Bij de editie van 2012 worden in totaal 58 mensen aangehouden. Agenten vinden onder meer een telefoontaser. Het apparaat geeft stroomschokken en is niet van een echte telefoon te onderscheiden.
Twaalf mensen zijn naar het ziekenhuis vervoerd en tien zijn vanwege drankgebruik ter plekke behandeld. Ook een politieagent moet worden behandeld. Hij raakt tijdens een aanhouding gewond aan zijn hand.

– Een 25-jarige man wordt in 2017 zwaar mishandeld door een groep mannen op het Binnenwegplein, op de avond van het Zomercarnaval. Beveiligers in de buurt zouden niet ingegrepen hebben.

– Op 28 juli 2018 ontstaat op de Lijnbaan een vechtpartij tijdens het Zomercarnaval wanneer de politie iemand probeert op te pakken. Omstanders beginnen zich met de aanhouding te bemoeien. Ze gooiden met flessen en glazen naar agenten, die zichzelf met schilden moeten beschermen. Bij het Centraal Station wordt een man aangehouden voor het bezit van een vuurwapen. De politie heeft dat jaar in totaal 25 mensen opgepakt tijdens het Zomercarnaval. De meesten worden gearresteerd voor zakkenrollen, het beledigen van agenten en openbare dronkenschap.

– Bij een steekpartij op 27 juli 2019 aan de Schiedamsedijk in Rotterdam vallen twee gewonden onder de aanwezigen van het Zomercarnaval. De politie weet al snel drie verdachten aan te houden.

Bij het Zomercarnaval worden honderden politiemensen ingezet, maar ook mensen van Stadstoezicht en van de beveiliging van het evenement zelf.

5 reacties op “AANHOUDING MAN (18) SCHIEDAM VOOR MESSTEKEN ZOMERCARNAVAL

 1. Wat een vertekend gelul, 3 incidenten sinds 1984. Bij de gemiddelde voetbalwedstrijd of een gemiddelde vakantieweek waar witte mensen bezopen worden zijn er per uur meer incidenten dan bij het zomercarnaval in decennia. .

  1. Naar mijn weten zijn er zeer weinig albino’s aanwezig bij voetbalwedstrijden. Mogelijk doelt u op BLANKEN.

   Maar och, wat doden en zwaargewonden, zo ongeveer elk jaar tijdens het zomercarnaval, dat moet gewoon kunnen. Het is de aard van het beesie, he? Tijdens het zomercanaval drie steekpartijen met zeker twee zwaargewonden en tientallen wapens onderschept tijdens het fouillieren…. Dat moet allemaal kunnen.

   Er zijn publieke feestjes voor heel wat minder in de ban gedaan. Ik noem een danceparade.

   1. Ptvdd? Klinkt als linke Bep alias Bastiaan. Een voetbalwedstrijd of een uurtje aan een Spaanse Costa of een carnaval in het zuiden van ons land zorgt voor meer geweldsincidenten dan dit tropisch feestje. Als de redactie nou na iedere voetbalwedstrijd zo’n lullig artikel plaatst ….

 2. Die lijst klopt niet Moet veel en veeeeel langer zijn. Kan me nog herinneren dat stel antilianen elkaar voor de raap hebben geschoten op hoek Meent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *