WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDING DRONKEN BESTUURDER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aan de Hargalaan in Schiedam is vanmiddag een beschonken automobilist aangehouden door de politie. Agenten werden door een ooggetuigen gewezen op ‘een zeer dronken man in een personenauto’. De dronken bestuurder had een fles drank naast zich. Ook liet hij de auto steeds afslaan.

De straf die men krijgt bij het gebruik van alcohol in het verkeer hangt af van de hoeveelheid alcohol die u gedronken heeft (ue promillage) en het aantal jaren dat u een rijbewijs hebt.

Word u aangehouden met een promillage vanaf 0,5 dan start justitie een strafrechtelijke procedure. Afhankelijk van hoe hoog het promillage is, krijgt u een boete, rijontzegging of gevangenisstraf. Heeft u korter dan 5 jaar uw rijbewijs dan geldt 0,2 promille als maximum.

Het CBR kan uw rijbewijs ongeldig verklaren. Het kan u verplichten tot het volgen van een driedaagse cursus, het ondergaan van een onderzoek naar alcoholmisbruik of alcoholafhankelijkheid.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *