Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDENDE TWIJFEL NUT CAMERATOEZICHT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Waarom moet de verlenging van de cameratoezichtgebieden in Schiedam met elkaar synchroom lopen? Het is een van de vragen die het stadsbestuur krijgt voorgelegd vanuit de gemeenteraad.

Het cameratoezicht blijft nog zeker tot 17 februari 2024 op het Stationsplein en bij de Malmö in Schiedam. Dat heeft de burgemeester afgelopen november besloten. Cameratoezichtgebieden kunnen maximaal met drie jaar verlengd worden. Om er voor te zorgen dat de aanwijzingen van de verschillende cameratoezichtgebieden synchroon gaan lopen, heeft de burgemeester de aanwijzingen voor Malmö en Stationsplein met een kortere periode verlengd.

In de gemeenteraad wordt door vooral GroenLinks getwijfeld aan het nut van de camera’s. Cameratoezicht heeft eerdere jaren geleid tot een vermindering van incidenten, maar er is de afgelopen periode weer een stijging opgetreden. Daarom blijft het de komende jaren nog nodig om in te zetten op vermindering van incidenten en blijft cameratoezicht noodzakelijk, vindt de burgemeester. Volgens een aantal raadsleden wijst dit er juist op dat het effect van cameratoezicht de afgelopen tijd is afgenomen of is verdwenen. Dus krijgt het stadsbestuur de vraag voorgelegd: ‘In hoeverre is het nog het aangewezen middel om hier in te zetten?’

1 reactie op “AANHOUDENDE TWIJFEL NUT CAMERATOEZICHT SCHIEDAM

  1. Haha, cameratoezicht in Nieuwland zou een mooie actiefilm opleveren. Maar alle gekheid op een stokkie, het is mij gebleken dat de politie niets doet met deze schijnveiligheid. Altijd verstoppen ze zich achter personeelstekort, niet zo gek als je de inefficiënte manier van werken aanschouwt. Vaste camera’s zijn sowieso nutteloos, geen enkel boefje is zo stom om zijn activiteiten onder zo’n camera te gaan plegen. Drone surveilance zou veel efficiënter zijn , als er tenminste niet zo met camerabeelden wordt omgegaan als tot nu toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *