RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDENDE LEEGSTAND KORTE DAM SCHIEDAM

SCHIEDAM- De inzet van de leegstandsverordening moet maximaal worden ingezet op de Korte Dam in Schiedam, want de verordening heeft nog geen effect op de panden in dit deel van de binnenstad. Dat erkent wethouder Marcel Bregman (D66). Volgens raadslid Arjen Kuin (D66) valt het deel tussen de Hoogstraat en de Beursbrug uit de toom bij de rest van de omgeving. Kuin: “Kan daar iets aan gedaan worden?”

Bregman: “Er is een leegstandsverordening vastgesteld waar wij goed mee kunnen werken. Dat heeft ook tot resultaten geleid. De leegstand is zelfs de afgelopen maanden afgenomen. Dus het ruimtegebruik neemt toe, maar dan blijf je altijd een paar panden overhouden waarvan je elke keer wanneer je langsloopt denkt, waarom is dat nog niet ingevuld? Het is ook mijn grootste wens om juist die zure kant van de leegstandsverordening maximaal in te zetten.”

De wethouder vermoedt dat Kuin vooral doelt op de panden op de Korte Dam 3-5. Bregman: “Daar moeten we echt bij kijken, hebben we alles uit de kast gehaald om deze eigenaren aan te sporen? Met dat gedeelte zijn we nu aan de gang.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “AANHOUDENDE LEEGSTAND KORTE DAM SCHIEDAM

  1. Ik snap het ook niet , daar op de Dam staat een prachtig monumentaal huis dat al jaren staat te verloederen , om maar eens een voorbeeld te noemen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *