Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDENDE GROEI SCHIEDAMSE HORECA

SCHIEDAM- Twee gloednieuwe horecabedrijven staan te popelen om binnenkort in Schiedam te kunnen starten. In het pand op het Broersveld 163 wil horecabedrijf Loodle Chef Kitchen de deuren openen. Op het Stationsplein 7 start horecabedrijf Ay Food (Taco Mundo). De twee hebben een aanvraag voor een exploitatievergunning en een drank- en horecavergunning ingediend bij de gemeente.

Al zeker 2 jaar vindt men op het stadskantoor dat de jeneverstad ‘een levendige woon- en werkstad wordt’. Sinds in 2016 is gestart met het inzetten op stadsmarketing zouden er steeds meer bezoekers naar de stad komen, groeit de levendigheid door gevarieerde evenementen, weten de grote investeerders Schiedam te vinden en is er een toename van diversiteit in de horeca.

Horeca-exploitanten hoeven in Schiedam ook geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) meer te tonen bij de aanvraag van een vergunning. De VOG is in 2018 vervallen, omdat al een uitgebreide screening plaatsvindt, waarbij justitiële gegevens worden geraadpleegd.

Tegelijk is de gemeente met regelmaat in gevecht met horecabazen. Momenteel speelt een juridische strijd rond café Sien op het Wilhelminaplein in de Gorzen. De burgemeester heeft op vrijdag 13 december de kroeg per direct gesloten, nadat het bedrijf was gestart zonder vergunning.

Vorig jaar werd de vergunning ingetrokken van de uitbaters van Grand Café de Hertog (de voormalige Amstelbron). De gemeente vond dat werd gehandeld in strijd met de regels op het toezicht.

Op de Korte Dam sloot in 2014  Café Valentijn na meerdere aanvaringen met de burgemeester over onder andere het terras.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “AANHOUDENDE GROEI SCHIEDAMSE HORECA

  1. Graag ophouden met uitbesteden aan horeca, absurd hoeveel dranklokalen er zijn, met overlast (gelal, geschreeuw) als gevolg. Laat de gemeente zich richten op originele initiatieven (kunstzaakjes, ateliers, ZZPers) waardoor het culturele en ook voor toeristen belangrijke klimaat wordt gestimuleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *