Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANGIFTEBEREIDHEID SCHIEDAMMERS GROOT RAADSEL

SCHIEDAM- Er zijn geen actuele cijfers beschikbaar over de aangiftebereidheid van de Schiedammers. De PvdA heeft om de data gevraagd, maar krijgt van het gemeentebestuur te horen dat het op dit moment niet mogelijk is om een meerjarig beeld te geven van de ontwikkeling van de aangiftebereidheid. In de landelijke Veiligheidsmonitor 2019 zijn hierover wel weer vragen opgenomen, maar meer recente gegevens over aangiftebereidheid zijn op dit moment niet bekend. Ook zijn er geen gegevens bekend van de aangiftebereidheid specifiek voor Schiedam.

Afgelopen week kwam het gemeentebestuur wel met cijfers over ‘een forse daling van het aantal overvallen en straatroven’. In 2012 waren er tweeendertig overvallen tegenover dertien in 2018 en negen in de eerste helft van 2019. Het aantal straatroven was in 2012 honderd en in 2018 waren dat er vijftig (1e helft 2019 zesentwintig). De daling heeft met name in de eerste jaren plaatsgevonden.

Uit de cijfers van de landelijke Veiligheidsmonitor blijkt dat in heel Nederland het aantal aangiftes daalt met 8 %. De aangiftebereidheid in Nederland daalt al sinds 2005. In dat jaar was de aangiftebereidheid nog 29 %, terwijl dit in 2015 is gedaald naar 26 %. In de landelijk Integrale Veiligheidsmonitor (2008-2011) en de landelijke Veiligheidsmonitor (vanaf 2012) wordt slachtoffers niet meer expliciet gevraagd naar redenen om (geen) aangifte te doen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *