WATERWEG ACTUEEL

AANGESPOELD NA REDDING KNRM HOEK VAN HOLLAND

AANGESPOELD NA REDDING KNRM HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Zeilboot ‘Cuckoo Mutty’’van de Canadees die zaterdag bij Hoek van Holland is gered, is aangespoeld op Goeree-Overflakkee. De kustwach meldt dat het bootje ligt op het strand van KwadeHoek, tussen Stellendam en Ouddorp.

De KNRM in Hoek van Holland heeft zaterdag de Canadese zeezeiler veilig aan land gebracht na een operatie van in totaal 9 uur. De zeiler was ’s middags op 42 mijl uit de kust in de problemen geraakt met zijn 12 meter aluminium ‘Cuckoo Mutty’, door motorproblemen. Ook het zeilen ging moeizaam.

Om 14.00 uur werd een rood noodsignaal waargenomen door de kustwacht. De KNRM reddingboten ‘Jeanine Parqui’ was om 15.50 uur bij het zeiljacht. Bijna gelijktijdig met de een helikopter. De Canadese zeiler is op het kustwacht vaartuig de Zeearend gezet. De reddingboot ‘Jeanine Parqui’ heeft het zeiljacht op sleep genomen. Deze sleep verliep moeizaam, vermoedelijk omdat onder water een en ander verbogen was en de hydrauliek voor besturing niet werkte doordat de motor het had opgegeven.

Ondanks alle maatregelen bleef het zeiljacht scheren en vrijwel niet op het noodroer  reageren. Hierdoor werd de snelheid beperkt tot 2 mijl per uur. Na 4 uur slepen en nog 30 mijl te gaan is in overleg met de eigenaar en het kustwachtcentrum besloten het jacht stuurloos achter te laten op de Noordzee.

 

Webradio Torpedo

november 13th, 2017

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *