Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANDACHT VOOR VROUWEN IN MUSEUM VLAARDINGEN

Vrouwen in Iran verzetten zich openlijk tegen de plicht om in het openbaar een hoofddoek te dragen. Het gevolg zijn drastische maatregelen van de zedenpolitie die ‘onislamitisch geklede vrouwen’ van straat plukt en zware boetes geven.  Sinds eind vorig jaar eisen steeds meer vrouwen afschaffing van de hoofddoekplicht in de islam. De anti-hoofddoek beweging wordt gehaat binnen de islam en hun westerse handlangers (‘islamkritiek is racisme’).

VLAARDINGEN- Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, vinden in Museum Vlaardingen twee activiteiten plaats waarbij de rechten en de positie van vrouwen centraal zouden staan: de opening van een tentoonstelling in het kader van de Geuzenmand en de jaarlijkse, politiekcorrecte Agnetalezing.

Gastconservator Frans de Winter selecteerde voor de Geuzenmaand het werk van 15 kunstenaars met als thema de rechten van jonge vrouwen. Een tweede deel van de tentoonstelling is te zien bij Kade40. Beide delen zijn tot en met 29 maart te bezoeken.

In het kader van Internationale Vrouwendag vindt ‘s avonds in het museum de derde Agnetalezing plaats. Sprekers zijn dit jaar Jeanne Hogenboom en Suze Zijlstra. Met iets in het kader van een onderzoeksproject ‘over vrouwen en gender op zee in de vroegmoderne tijd’.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *