Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANDACHT VOOR VERKEERSVEILIGHEID KRUISING VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Verbetering van de verkeersveiligheid op het kruispunt Marathonweg-Marnixlaan in Vlaardingen-West is uitgangspunten in een plan van aanpak voor de Marathonweg. Dat laat het stadsbestuur weten in de beantwoording van vragen van de fractie Boers naar het aantal ongelukken op de kruising. Het kruispunt wordt in het plan van aanpak nadrukkelijk meegenomen.

Om het kruispunt veiliger te maken is in de periode 2015 tot en met 2018 onderhoud aan de markering uitgevoerd. In dezelfde zijn op de kruising in totaal acht verkeersongelukken geregistreerd, bij een van die ongelukken raakte een fietser gewond. Bij de andere ongelukken waren personenauto’s betrokken en werd enkel schade geregistreerd.

In het proces met de denktank ‘Visie Marathonweg’ zijn plannen ontwikkeld voor een nieuwe verkeerskundige inrichting van het kruispunt. In het coalitieakkoord staat dat er geen extra geld gaat naar de Marathonweg. Het stadsbestuur geeft wel aan dat er momenteel wordt gewerkt aan een plan van aanpak voor de Marathonweg, passend binnen de in de begroting. Het kruispunt Marathonweg-Marnixlaan wordt hierin nadrukkelijk meegenomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *