Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANDACHT VOOR RELICTEN WOII VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een oude tankgracht en de fundering van de luchtafweer uit WOII worden in Vlaardingen beter zichtbaar gemaakt.

Ter hoogte van de brug over de A20, die het Krabbepark met de Broekpolder verbindt, lag in de Tweede Wereldoorlog een Duitse luchtafweerstelling. Langs deze stelling liep de tankgracht waarmee de nationaal socialisten de stad Vlaardingen hebben geprobeerd uit handen te houden van de bevrijders: het Engelse, Amerikaanse en Canadese leger. Resten van deze relicten zijn nog altijd zichtbaar en onzichtbaar (in de bodem) aanwezig.

Omdat erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog belangrijk is voor het collectieve bewustzijn en dit erfgoed onder druk komt te staan, heeft het gemeentebestuur besloten om meer aandacht aan de plek te geven door een informatiebord en door het visualiseren van het verloop van de gracht.

Voor de bomen die hiervoor gekapt worden, komen elders nieuwe bomen terug. De inpassing krijgt binnen de herinrichting van het Krabbepark gestalte. De participanten die eerder bij het ontwerp Krabbepark betrokken waren en omwonenden, worden op de hoogte gesteld van de inpassing. Het definitief ontwerp voor het Krabbepark  wordt binnenkort voorgelegd aan het college.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *