RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANBEVELINGEN VOOR CENTRUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Richt een deel van de Hoogstraat van Schiedam in als Vintage Village. Maak ruimte voor een combinatie van kringloop, brocante en antiek in de panden van bijvoorbeeld de voormalige Monopole en het centrummanagement (nummer 85). Aangevuld met een wekelijkse vintagemarkt. Het is één van de zeventien aanbevelingen uit de nota Actieplan Binnenstad van de partij Gemeente Belangen Schiedam (GBS). Bedoeld om met name de historische binnenstad van Schiedam aantrekkelijker te maken en beter op de kaart te zetten.

De voormalige Monopole bioscoop aan de Hoogstraat is tijdelijk ingericht als koffiebar. GBS ziet liever een andere invulling.
De voormalige Monopole bioscoop aan de Hoogstraat is tijdelijk ingericht als koffiebar. GBS ziet liever een andere invulling.

Ook pleit GBS voor het tonen van de historische binnenstad langs de snelwegen en bij het braakliggend terrein van Schieveste. Voor parkeervoorziening op het terrein van de voormalige Brandweerkazerne. De VVV naar het zakkendragershuisje. Toegankelijkheid van de toren van de Sint Janskerk. Een beveiligde stalling voor elektrische fietsen in het gymlokaal bij het Gat van Bolmers. Een kleinschalige hotelvoorziening in de omgeving van de ruïne. De Appelmarktbrug open voor autoverkeer. Evenementen op het water van de Lange Haven. Minder belemmeringen voor ondernemers. En tenslotte dient Proosje meer ingezet te worden voor promotionele doelen.

GBS -één zetel in de gemeenteraad- denkt zelf dat het allemaal goed kan komen met de Schiedamse binnenstad als er geluisterd wordt naar de consument, de ondernemer en de bewoner. Meer weten? Klik HIER.