WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANBESTEDING BEHEER SPORTPARKEN SCHIEDAM STOPGEZET

SCHIEDAM- De aanbesteding van het beheer en de exploitatie van de Schiedamse sportparken is stopgezet. De gemeente nodigt de sportverenigingen uit om mee te denken over een nieuwe beheervorm. Die boodschap had wethouder Antoinette Laan (VVD) donderdagavond voor de verenigingen. De sportverenigingen reageerden positief. Zij hadden eerder gevraagd om meer te worden betrokken.

Wethouder Laan: “De sportverenigingen hebben ons laten weten kritisch te staan tegenover de voorgenomen aanbesteding. Ik neem dat signaal serieus. Daarom heb ik de verenigingen enkele weken terug uitgenodigd voor een gesprek. We hebben toen goed naar elkaar geluisterd. Dat heeft ertoe geleid dat we de aanbesteding nu hebben stopgezet. Zo hebben we de tijd om de verschillende mogelijkheden voor beheer en exploitatie van de sportparken te verkennen. We gaan kijken wat nu goed gaat en wat beter kan. Dat doen we samen met de verenigingen, zodat we kunnen komen tot een oplossing die op brede steun kan rekenen.”

De sportverenigingen reageren positief en laten weten: “Wij zijn blij dat de gemeente naar ons heeft geluisterd en dat zoals door ons voorgesteld, tijd wordt genomen om gezamenlijk te kijken naar de beste oplossing voor het beheer van de sportparken in de gemeente Schiedam, zodat het sportklimaat en verenigingsleven optimaal gefaciliteerd worden.”

Naar verwachting gaan gemeente en verenigingen al voor de zomervakantie aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *