Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AAD HOFMAN EXPOSEREERT IN GALERIE DE DUIG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Aad Hofman exposeert in Galerie de Duig in Vlaardingen van 5 t/m 27 oktober. Nog even geduld,… Maar dat kunt u genieten!

Aad Hofman (1944) is autodidact d.w.z. dat hij door zelfstudie (het schilderen) zichzelf heeft geleerd, in Den Haag volgde hij wel een kunstacademie maar daar lieten zij hem al snel zijn eigen gang gaan. Wereldwijd en vooral verspreid door Europa was zijn werk te bewonderen, New York, Parijs en ga zo maar door. Hij exposeerde in het verleden o.a. met Karel Willink, Ans Markus en Henk Helmantel, om maar wat namen te noemen. Ook was zijn werk ooit te vinden in het van Gogh Museum te Amsterdam. Zijn werk is opgenomen in verschillende (privé) collecties verspreid over de hele wereld. Ook is zijn werk vertegenwoordigd in de Mokum Collectie te vinden in het Huiskamer Museum te Aalsmeer van Janna van Zon.
Hij schildert vanaf zijn 27e en is ruim 45 jaar gebonden geweest aan Galerie Mokum.

Maar zijn schilderijen maakt hij in Vlaardingen!
Al jaren lang zit hij achter zijn ezel op de Landstraat 29 te Vlaardingen in Galerie de Duig.
De laatste paar jaar doet hij het wat rustiger aan en schildert hij wat minder, hij exposeert nog maar mondjes maat,……Maar,..

Een paar jaar geleden zei hij, dat hij even niet meer wist wat hij nog moest schilderen.
Ik zelf ben een groot fan van zijn miniatuur landschapjes, ik (Robert Daalmeijer) zou zijn neef/leerling niet zijn geweest als ik hem niet had verzocht om een solo-expositie bij elkaar te schilderen van deze kleine juweeltjes!!

Het wordt dus een prachtige expositie met ruim 40 miniatuur landschapjes, stuk voor stuk kleine juweeltjes met in sommige gevallen een afmeting zo groot als uw mobiele telefoon.
Als inspiratiebron nam hij uiteraard Vlaardingen zelf, de broekpolder, de zuid-buurt en het voormalige oeverbos. En net als in zijn stillevens heeft Aad ook hier de rust en stilte weten te vangen, oogstrelend voor de toeschouwer!

Bent u benieuwd naar deze fantastische expositie met deze bijzondere juweeltjes?

Opening zaterdag 5 oktober 15:00 uur

door Kees van der Windt (oud wethouder cultuur van Vlaardingen)

Voorbezichtiging is mogelijk vanaf 12.00 uur.

De entree is gratis en de koffie en thee of wat fris zijn van het huis!

Deze expositie duurt van 5 t/m 27 oktober 2019
en de opening wordt verricht op zaterdag 5 oktober om 15.00 uur door Kees van der Windt (oud wethouder cultuur van Vlaardingen)

Tijdens deze expositie is de galerie elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Voor meer informatie;
www.galeriededuig.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *