Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

A20-ZONE SCHIEDAM HEET NU SCHIEDISTRICT

SCHIEDAM- De gebiedsontwikkeling van de A20-zone in Schiedam gaat verder onder de naam SchieDistrict. De Schie is de naamgever van Schiedam. Door de naam SchieDistrict positioneert Schiedam zich sterk ten opzichte van de regio waar tegenwoordig wel vaker de Schie als naamgever wordt gebruikt. Er is maar één Schiedam. De nieuwe naam is gekozen in samenwerking met Stadspromotie, EZ, gemeente-archief (CNOR) en ondernemersverenigingen.

De oude naam A20-zone refereerde teveel aan rijksweg A20. Het zou sommigen zelfs doen denken aan 020, waardoor de indruk wordt gewekt dat de gebiedsontwikkeling zich in omgeving van Amsterdam bevindt. De naam geeft niet gelijk de locatie goed weer.

SchieDistrict staat voor een gebiedsontwikkeling van onder meer Schieveste: de nieuwe woonwijk tussende A20 en station Schiedam Centrum. Ook is er de revitalisering van de bedrijventerreinen en aan de andere kant van het spoor en de snelweg de Kop van de Singel, waarvoor deze week het plan is gepresenteerd voor een markante woontoren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *