Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE WINKELIERS IN AANLOOP NAAR QR-CONTROLE

SCHIEDAM- Er is geen enkele garantie dat winkeliers in Schiedam hun klanten niet zullen weren bij gebrek aan een QR-pas, ook al hangt er bij diverse bedrijven een poster voor het raam met de tekst ‘Wij willen open’. Nog altijd staat ook de mondkapplicht bij de middenstand niet ter discussie. De hoax lijkt nog allesbepalend.

Volgens de Schiedamse VVD is de sluiting van de winkels voor de ondernemers niet meer vol te houden. Oud-wethouder Mario Stam (PvdA) reageert met: ‘Misschien moeten jullie een berichtje aan jullie VVD partijgenoot minister president Mark Rutte sturen. Die gaat erover.’

Eerder kwam de Stichting Centrummanagement Schiedam met een vergelijkbare posteractie om klanten tot het dragen van een mondkap te dwingen. Dit alles ruim voordat het Kabinet Rutte III in november 2020 hiertoe besloot. Wat volgde was een algehele lockdown, maar de poster op de Schiedamse Hoogstraat bleven (toen nog) hangen.

De toegang met QR-pas zou dienen ter bestrijding van een fictief virus met de dodelijkheid van een griep. Aan de QR-pas is een wereldwijde prikcampagne gekoppeld met een ongecontroleerde, experimentele gentherapie, waaraan, alleen in de EU, nu al tienduizenden mensen zijn overleden. Haalt u binnenkort niet ‘vrijwillig’ de zogenaamde ‘boosterprik’ dan vervalt per 1 februari alsnog uw QR en staat u in de rij bij de ‘wappies’, die dit allemaal al vanaf het begin hebben voorspeld.

3 reacties op “SCHIEDAMSE WINKELIERS IN AANLOOP NAAR QR-CONTROLE

 1. Dat meewerken met uitsluiting en daarbij het slachtoffergedrag. Bah! Ondernemers onwaardig. Maar ze moeten niets. Het schrijnende is dat ze alweer misbruikt worden net als de horeca. En door mee te blijven gaan blijven ze misbruikt worden. Als winkeliers dat willen gaan ze alsnog failliet, het duurt alleen iets langer.

  Ik zal nooit meer naar winkels gaan waar een QR-code wordt gevraagd. Ik boycot nu ook al winkels waar ze het lef hebben mij op een ontbrekende muilkorf te wijzen (Van der Bie Schiedam!!) Dus in eerste instantie gewoon naar binnen lopen, ze sturen je (geld) heus niet weg. En zowel, tja dan roepen ze het faillissement over zichzelf af en is het ook goed geweest.

  Maar ik wil dus even naar een winkel, afspraak maken, precies op tijd bij de deur staan, ID-bewijs laten zien, en dan in tien minuten je slag slaan….want er staan nog meer mensen te wachten voor de deur. Donder op, zeg.

  Alles afschaffen in de winkels en anders gaan ze maar failliet. De klant is koning en geen slaaf. Als je hieraan meedoet zorg je ervoor dat het systeem er komt om het hele MKB te slopen. Want dat is het echte plan.

  1. Ik ben afgelopen jaar een restaurant weer uitgelopen omdat ze géén QR code vroegen Bep. Zo verliezen ze ook klanten. Waarschijnlijk beter bestedende klanten dan de gemiddelde okkuupaaier of wappie voor zover die ooit verder komen dan de afhaalchinees.

 2. Welk restaurant was dat?
  Ga ik meteen reserveren, loop ik niet het risico met jou, juffertje Simons en Achgassie Akwasi aan tafel te zitten. (Geintje hoor Hans)

  Als je alle hersenspinsels moet geloven zou je als 2x gevaccineerde geen coronagriep kunnen krijgen.
  Begrijp nog steeds niet wat de meerwaarde van vaccinatie en een qr code is.
  Als je gevaccineerd bent en qr code laat zien ben je nog even besmettelijk als zonder. En ook heb je kans op coronagriep. En zo ziek wordt je er ook niet van. Besmettingen stijgen hard en ziekenhuis opnames dalen harder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *