Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER BESPREEKT IN JUNI STOFOVERLAST HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De stofoverlast in Hoek van Holland wordt volgende maand breed besproken met alle betrokken partijen. Dat kondigt commissielid Peter Stok (Lokaal Hoek van Holland) aan in de Gebiedscommissie. De Rotterdamse wethouder Arno Bonte (GroenLinks) zal in juni, voor die gelegenheid, een persoonlijk bezoek brengen aan het havendorp. Daarbij krijgen ook de bedrijven ECC en EMO de ruimte om hun verhaal te doen en aan te horen wat de inwoners van Hoek van Holland ervaren met de stofoverlast. Daarnaast zullen de DCMR en Deltalinqs (de ondernemersvereniging van de haven- en industriƫle bedrijven in de Mainport Rotterdam) aanschuiven.

Afgelopen maand is, door de gemeente Rotterdam en de Gebiedscommissie, al online gesproken met ECC en EMO over de overlast die heeft plaatsgevonden. De DCMR is tegelijk gevraagd het stof te onderzoeken, omdat ook bekend is dat, naast kolenstof en ijzererts, eveneens Saharzand en roet oorzaken kunnen zijn van de vervuiling in Hoek van Holland.

Daarnaast laat Stok weten dat Rotterdam, twee maal per jaar, een omgevingsdialoog wil organiseren, ook in Den Briel en Westvoorne. De burgemeesters of de wethouder sluiten hierbij aan. Bedoeling is een paneldiscussie aan te gaan, om zaken aan te brengen die met de omgeving te maken hebben. Denk daarbij aan roet- of stofoverlast, maar bijvoorbeeld ook geluidshinder.

3 reacties op “WETHOUDER BESPREEKT IN JUNI STOFOVERLAST HOEK VAN HOLLAND

  1. Goh, vreemd overlast van Saharazand, als je achtertuin vol ligt met Hoekszand.
    Laten ze stofdoeken uitdelen ipv lullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *