WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OEKRAÏNERS MAASSLUIS TERUG NAAR VERMEEND OORLOGSGEBIED

MAASSLUIS- Oekraïners in Maassluis komen en gaan bij de huisvesting in De Vliet, blijkt uit de Raadsinformatiebrief over de huisvesting, die is geschreven door wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) en burgemeester Edo Haan (PvdA). De PvdA-bestuurders laten weten: ‘Het aantal bewoners in de Vliet fluctueert, omdat bewoners terugkeren naar Oekraïne, of juist binnenkomen, bijvoorbeeld vanwege gezinshereniging.’

Op dit moment huisvest Maassluis 84 Oekraïense asielzoekers in 25 appartementen in het voormalig seniorencomplex De Vliet aan de P.C. Hooftlaan. In totaal zijn 94 bedden beschikbaar. Een aantal bedden is onbezet, omdat niet elk gezin of groepje even groot is als het aantal bedden per appartement.

Minder dan de helft (31) volwassenen die in De Vliet wonen hebben werk gevonden. Degenen die werk hebben, ontvangen voor zichzelf geen leefgeld meer van de overheid, wel voor hun kinderen.

3 gedachten over “OEKRAÏNERS MAASSLUIS TERUG NAAR VERMEEND OORLOGSGEBIED

  1. Terug? Ik geloof er niets van. Als je hier het vijfvoudige salaris ontvangt voor nietsdoen ten opzichte van werken in eigen land, met het risico dat je er door een debiele Rus voor je kanus wordt geschoten ben je natuurlijk gekke Henkie als je terug wilt. Dat er 31 werken zonder de taal te spreken lijkt me ook stug.

    1. Voor je kanus geschoten door een Rus? Door een Oekraïense neonazi is een stuk waarschijnlijker. Dat doen ze al zeker 8 jaar: de eigen bevolking beschieten en bombarderen.

  2. Laat ze dan daar blijven met hun ellende Rob, dat het kabinet in die zielige shit trapt is tot daar aan toe, maar het volk meeslepen??? Niemand hier zit te wachten op homofobe zuipende racisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *