Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUW STADSBESTUUR OVERWEEGT SLUITING ZWEMBAD ZUID SCHIEDAM

SCHIEDAM- De nieuwe coalitie in Schiedam overweegt zwembad Zuid te sluiten. Coalitiepartij Progressief Schiedam (PS) heeft vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen nog met een online petitie gewapperd. Met de handtekeningenactie werd aangedrongen op behoud van twee zwembaden voor Schiedam. Het vorige gemeentebestuur – waaruit PS kort daarvoor was gestapt – moest zich niet richten op alleen zwembad Groenoord.

In het vanmiddag gepresenteerde coalitieakkoord valt te lezen dat er geen cent wordt gestoken in een nieuw zwembad op de Westfrankelandsedijk: ‘Zwembad Zuid kan door de slechte staat van het complex niet meer worden gerenoveerd. In de komende 2 jaar wordt onderzoek gedaan naar externe financiering van de investeringskosten van een nieuw Zwembad Zuid. Indien volledige externe financiering niet haalbaar is, zal Zwembad Zuid deze collegeperiode sluiten. Bij volledige externe financiering van de investering zal de gemeente blijven bijdragen in de exploitatiekosten van het nieuwe zwembad (met uitzondering van de kapitaallasten).’

Zwembad Groenoord wordt gerenoveerd.

2 reacties op “NIEUW STADSBESTUUR OVERWEEGT SLUITING ZWEMBAD ZUID SCHIEDAM

  1. Tuurlijk. Een externe partij die ff een nieuw
    zwembad komt plaatsen. Als die partij zou
    bestaan was dat nieuwe bad d’r allang geweest.
    Ze gaan Zuid dus slopen. ZEG DAT DAN!!!

  2. Na het slopen weer een aantal woningen creëren waarna deze bewoners weer lekker gaan klagen over geluidsoverlast van de bedrijven aan de havens. Het lijkt er op dat willens en wetens alles naar de kl..ten geholpen moet worden in deze stad met uitzondering de voorzieningen voor statushouders en vluchtelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *