WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLECHTE AANRIJTIJDEN: ‘EIGEN AMBULANCEPOST MAASSLUIS NIET REALISTISCH’

MAASSLUIS- Er komt geen eigen ambulancepost in Maassluis, zoals de fractie van Leefbaar Maessluys heeft voorgesteld, om daarmee de aanrijtijden fors te verbeteren. Het nieuwe stadsbestuur ziet niets in een eigen post voor de ziekenauto’s.

Wethouder Corine Bronsveld (CDA): “Dat lijkt ons dus niet realistisch, omdat daar ook heel veel personele bezetting voor nodig is. En tegelijkertijd, als die ambulance dan hulp aan het verlenen is, dan is er mogelijk geen andere ambulance. Laten we wel open blijven staan voor mogelijkheden, maar tegelijk daar ook op die manier naar blijven kijken.”

In het coalitieakkoord schijft het nieuwe stadsbestuur niettemin: ‘De aanrijtijden van de ambulances in Maassluis zijn, ondanks de jarenlange inspanningen, nog steeds een punt van zorg en vragen om een structurele oplossing. Hiertoe gaan wij in gesprek met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond met het doel om in situaties waarbij acute zorg nodig is zo spoedig mogelijk professionele hulp beschikbaar te hebben.’

Ondanks ingezette verbeteracties blijven de aanrijdtijden van ambulances voor Maassluis nog (te) laag. De AZRR, die ook de ambulancezorg uitvoert in Maassluis, heeft in 2019 een aantal acties opgestart om de aanrijdtijden te verbeteren, maar het merkbaar verbeteren van de aanrijdtijden is een zaak van lange adem, bleek uit onderzoek dat korte tijd later is uitgevoerd. De kwaliteit van de zorg die door de ambulances wordt geleverd ligt, volgens het onderzoek, wel op een hoog niveau.

3 reacties op “SLECHTE AANRIJTIJDEN: ‘EIGEN AMBULANCEPOST MAASSLUIS NIET REALISTISCH’

  1. Het wordt steeds moeilijker voor de hulpdiensten om de aanrijtijd te halen. Door het steeds meer aanbrengen van verkeer remmende maatregelen in de steden zoals bijvoorbeeld verkeersdrempels terugbrengen van 2 baans wegen naar 1 baans weg en snelheid vertragende bochten.

    Zoals het nu is zal de noodzaak ontstaan om meerdere kazernes en of opstelpunten te gaan creëren op de aanrijtijd te kunnen waarborgen.

    1. Helaas zijn die snelheidsvertragende maatregelen nodig met die kutmentaliteit van veel automobilisten Dwergje. Daardoor wachten ze maar wat langer op hulp als ze eens wat hebben.

  2. Och, krijg je een hartaanval of lig je leeg te bloeden dan gewoon even doorbijten, komt de ambulance vandaag niet dan is er morgen weer een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *