WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

1,5 MILJOEN UIT GEMEENTEKAS VOOR SANERING BROEKPOLDER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen wil 1.500.000,- euro uittrekken voor het saneren van de vervuilde bodem in de Broekpolder. Voor de meest vervuilde delen van de Broekpolder heeft de Provincie in 2019 al aangegeven geld ter beschikking te willen stellen om de sanering te versnellen. Dat doet ze voor maximaal 70% van de totale kosten. De Provincie wil op korte termijn zekerheid over de overige 30% van de bijdrage voor voornamelijk de herinrichting. Als die zekerheid er niet komt, trekt de Provincie het aanbod in.

Voor de hele Broekpolder geldt een saneringsverplichting. Het gaat om ruim 70 hectare die de meest vervuilde delen van de Broekpolder vormen en die met een grote bijdrage van de Provincie Zuid-Holland aangepakt kunnen worden. Als het geld beschikbaar wordt gesteld, kan het project binnen een paar jaar uitgevoerd worden. Daarbij is het uitgangspunt – zoals eerder door de gemeenteraad als voorwaarde gesteld – dat dit fasegewijs aangepakt wordt, zodat er geen grote kaalslag in het gebied plaats hoeft te vinden.

1 reactie op “1,5 MILJOEN UIT GEMEENTEKAS VOOR SANERING BROEKPOLDER VLAARDINGEN

  1. De Broekpolder-affaire ligt niet meer zo fris in het geheugen, maar zou die 1.5 miljoen door Rotterdam of de niet meer koninklijke Shell laten betalen.
    Groetjes van Cadmium en Kwik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *