WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GLASVEZELNET VLAARDINGEN WORDT AANGELEGD

VLAARDINGEN- Wethouder Bart Bikkers (VVD) maakt bekend dat is getekend voor de aanleg van een glasvezelnet in Vlaardingen. Bikkers: ‘Vandaag tekende ik de overeenkomst om Vlaardingen te verglazen. Met ongeveer 200 kilometer glasvezel kunnen straks 34.000 Vlaardingse huishoudens aangesloten worden.’

Het Vlaardingse stadsbestuur heeft afgelopen november het voornemen uitgesproken tot het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst met de Netwerk Exploitatiemaatschappij BV (NEM) uit Amersfoort (een dochterbedrijf van KPN), voor het toekomstig glasvezelnetwerk in Vlaardingen.

Door de samenwerking aan te gaan met de NEM (in opdracht van KPN) wordt de ontwikkeling van een snelle internetverbinding in het stedelijk gebied mogelijk gemaakt. De NEM verwacht eind dit jaar te starten met het aanleggen van het Vlaardingse glasvezelnetwerk. Naar verwachting zijn de werkzaamheden dan in 2024/2025 afgerond.

De fractie Boers (HEEL DE STAD, Lijst 16) zag in de zomer van 2019 al mogelijkheden voor snelle aanleg van glasvezel door gebruik te maken van de opengebroken straten, maar de bestaande nutsbedrijven lieten toen weten geen meerwaarde te zien in het onderhouden van twee datanetwerken naast elkaar.

1 reactie op “GLASVEZELNET VLAARDINGEN WORDT AANGELEGD

  1. Ik verwacht van een journalist dat hij objectief is in het nieuws dat hij brengt. Het is absoluut niet relevant dat Heel de stad, lijst 16 is. Daarbij zijn er partijen zoals ONS Vlaardingen maar ook het AOV die al in 2018 het invoeren van glasvezel aan de orde stelden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *