WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GERENOVEERD LUXE CRUISESCHIP ASIELZOEKERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De vijftig asielzoekers die Schiedam tot zeker eind april gaat opvangen worden gehuisvest aan boord van het Amsterdamse riviercruiseschip De Nassau. De boot ligt momenteel aan de Buitenhavenweg ter hoogte van de Nolet Loodsen, met naast het schip een ronkend aggregaat. Volgens de rederij is De Nassau ‘een sierlijk, middelgroot passagiersschip dat al jaren zeer populair is op verschillende fiets-vaarvakanties in Nederland.’

In de winter van 2018/19 zijn de salon en het restaurant op het bovendek en de voorste (premium) hutten op het benedendek volledig gerenoveerd. Alle 33 hutten aan boord van De Nassau hebben een individueel klimaatcontrolesysteem, een kluisje, een kleine kledingkast, föhn, 230V stopcontacten en een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.

De asielzoekers zijn welkom in Schiedam, stelt een raadsmeerderheid van: CDA, CU-SGP, D66, Denk
Fractie Post, Fractie Van Dijk, GroenLinks, PvdA, PS, SLV en SP.

Zo’n 2.000 asielzoekers kunnen vanwege plaatsgebrek niet terecht in de bestaande Nederlandse Azc’s. Het sluiten van de grenzen wordt niet overwogen door het demissionaire kabinet. VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol heeft in plaats daarvan een aantal gemeenten verplicht om asielzoekers op te vangen. Ook de regio Rotterdam-Rijnmond heeft zo’n verplichting gekregen. De voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam, heeft verschillende gemeenten in onze regio ‘aangewezen’ om hieraan te voldoen.

Demissionair minister Kajsa Ollongren (D66) verwacht bij de opvang ook (gedoog-) vergunningverleningen, noodzakelijke controles (onder meer op brandveiligheid) en het exploiteren van de acute noodlocaties gedurende de eerste fase. Ollongren: ‘Bij uitblijven van de tijdige en noodzakelijke stappen door de gemeente, zal (op onderdelen) het Rijk zijn juridisch instrumentarium kunnen inzetten om hierin te voorzien.’

5 reacties op “GERENOVEERD LUXE CRUISESCHIP ASIELZOEKERS SCHIEDAM

 1. Wel heel vervelend dat het schip uit Amsterdam afkomstig is. Echt een neuzen streek om dat schip naar ons te sturen om gelukzoekertjes te herbergen.
  Die Halsema is toch nog niet zo gek.
  Ik mis nog wel als inventaris een tv, koelkast, play station, kookplaat en waterpijp.
  Ben ook benieuwd wanneer Nolet de deuren moet sluiten. Deze gelukzoekertjes zijn toch allemaal uit geloofsovertuiging anti alcohol, je kan ze dan toch niet confronteren met een alcoholfabriek op 100 meter afstand.

 2. Laat dit is FF doordringen straks in het stemhokje
  asielzoekers welkom door CDA, CU-SGP, D66, Denk
  Fractie Post, Fractie Van Dijk, GroenLinks, PvdA, PS, SLV en SP.

  GO MONIQUE ROTTEVEEL GO!!!!!

 3. Haha, daar zijn we voorlopig nog niet vanaf. Vandaag 50, komend jaar 500, en daarna…. Allemaal een huis en een uitkering.

 4. De 2 vrouwen waar ik een gruwelijk hekel aan heb. Door het falen van. Die Broekers-Knol en het lef hebben om gemeenten te verplichten asielzoekers op te nemen is gewoon ronduit asociaal, schofterig en dan die Ollogron ook zo’n verschrikking….
  En dan worden de gemeenten door Den Haag gecontroleerd en eventueel beboet als ze niet doen wat deze trollen willen.
  Maar ja hun zitten lekker in hun Wassenaarse huis.
  Maar goed we kunnen alleen de stemmers de schuld geven die op deze walgelijke Partijen hebben gestemd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *